Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 19 червня 2021, 00:30


Римо-католицький календар

Субота ХІ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
2 Кор 12, 1-10

Читання з Другого послання святого Павла Апостола до коринтян

Брати! Доводиться хвалитися, однак це не корисно; тож перейду до Господніх видінь та об’явлень. Знаю чоловіка в Христі, який чотирнадцять років тому, — не знаю, чи в тілі, не знаю, чи без тіла, Бог знає, — був підхоплений аж до третього неба. І знаю, що той чоловік, — чи в тілі,чи без тіла, не знаю, Бог знає, — був підхоплений у рай і почув невимовні слова, які людині не дозволено проказувати. Ось таким похвалюся, а собою — не хвалитимуся, хіба що своїми немочами.
Адже коли захочу хвалитися, то не виявлюся безумним, бо говоритиму правду; та стримаюся, щоби про мене хтось більше не подумав, крім того, що бачить у мені та що чує від мене. І щоб я через численні об’явлення не пишався, то дано мені колючку в тіло — посланця сатани, — аби бити мене в обличчя, щоб я не величався.
Задля цього тричі благав Господа, щоб він відступився від мене, та Він сказав мені: «Досить тобі Моєї благодаті, адже сила довершується в немочі!»
Тому краще радо буду хвалитися своїми немочами, щоб оселилася в мені сила Христа. Через це радію в немочах, у клопотах, у нестатках, у гоніннях та утисках за Христа, бо коли я немічний, — тоді я сильний.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34(33), 8-9. 10-11. 12-13 (П.: пор. 9а)

Скуштуйте й взнайте, як Господь наш добрий
або: Скуштуйте і побачите, який солодкий Господь.

Господній ангел отабориться навкруги тих, †
які Його бояться, — *
і їх порятує.
Скуштуйте і побачите, як Господь добрий. *
Блаженний чоловік, що покладає на Нього надію.

Бійтеся Господа, Його святії, *
адже ті, хто боїться Його, не мають недостатку.
Багачі нещасні та голодні, *
а тим, хто шукає Господа, не бракує жодного блага.

Прийдіть і послухайте мене, діти, *
і навчу вас Господнього страху:
хто та людина, яка бажає жити, *
якій любо бачити дні добрі?

Спів перед Євангелієм
2 Кор 8, 9

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ісус Христос, бувши багатим, заради вас став убогим,
щоб ви збагатилися Його зубожінням.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 6, 24-34

+ Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Ніхто не може служити двом панам, оскільки, або одного зненавидить, а другого любитиме, або одного триматиметься, а іншим знехтує. Не можете служити Богові й мамоні.
Задля цього кажу вам: не журіться про свою душу, що будете їсти або що будете пити, ні про своє тіло, у що одягнетеся. Хіба душа не більша за їжу, а тіло — за одяг? Погляньте на птахів небесних, які не сіють, не жнуть і в клуні не збирають, та ваш Небесний Отець годує їх; хіба ви не цінніші від них?
Хто ж із вас, турбуючись, може додати до свого росту хоч один лікоть?
І чого про одяг клопочетеся? Погляньте на польові лілеї, як вони ростуть: не працюють і не прядуть; та кажу вам, що й Соломон у всій своїй славі не одягався так, як одна з них. Якщо ж польову траву, яка сьогодні є, а завтра буде вкинута в піч, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловіри?
Тож не журіться і не говоріть: «Що будемо їсти?» Або: «Що будемо пити?» Чи: «В що зодягнемося?» Адже цього всього язичники шукають. Бо ж знає ваш Отець Небесний, що цього всього потребуєте. Шукайте перш за все Царства Божого і Його праведності, а це все вам додасться.
Отже, не журіться про завтрашній день, бо завтрашній день і сам про себе поклопочеться; досить дневі свого лиха».

Cлово Господнє

Переглядів 857
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1991., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні, у великий день, який ви подарували Мені, хочу всіх вас благословити та сказати: ці дні благодатні, доки Я з вами. Хочу навчити й допомогти вам піти дорогою святості. Є багато людей, які не хочуть зрозуміти Мого послання й сприйняти серйозно того, що кажу, але тому вас закликаю та прошу, щоб своїми життями й щоденним життям свідчили про Мою присутність. Якщо молитеся, Бог допоможе вам відкрити правдиву причину Мого приходу. Тому, дітоньки, моліться та читайте Святе Письмо, щоб ви через Святе Письмо відкрили послання для вас через Мої приходи. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)