Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок VII Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок VII Великоднього тижня (РКЦ)

  • 18 травня 2021, 10:22

Римо-католицький календар

Вівторок VII Великоднього тижня

Перше читання
Діян 20, 17-27

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями з Мілета Павло, виславши посланців в Ефес, покликав до себе пресвітерів Церкви. Коли вони прибули до нього, він промовив до них: «Ви знаєте, що з першого дня, відколи прийшов до Азії, я перебував з вами весь час, служачи Господу з усією покірливістю, зі слізьми та випробуваннями, яких зазнав через змови юдеїв; що я не ухилявся ні від чого, що корисне – від того, щоб звіщати вам і навчати вас прилюдно і по домах, засвідчуючи як юдеям, так і грекам покаяння перед Богом і віру в Господа нашого Ісуса.
І ось тепер я, зв’язаний Духом, іду в Єрусалим, не знаючи, що там мене спіткає, крім того, що Святий Дух у кожному місці посвідчує мені, кажучи, що кайдани та муки мене очікують. Але я не дорожу своєю душею, лише б закінчити мені свій біг та служіння, яке я одержав від Господа Ісуса: засвідчити Євангеліє Божої благодаті!
І ось тепер я знаю, що більше не побачите мого обличчя всі ви, між якими я ходив, проповідуючи Боже Царство. Тому свідчу вам сьогодні, що я чистий від крові всіх, адже я не ухилявся від того, щоб об’явити вам усю Божу волю».

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 68(67), 10-11. 20-21 (П.: пор. 33а)

Співайте Богу, всі земні народи
або: Царства землі, співайте Богу
або:   Алілуя.

Боже, рясний дощ своїй спадщині посилаєш, – *
вона знемагала, а Ти її утвердив.
Живуть у ній Твої істоти, – *
у своїй доброті, Боже, Ти про бідного дбаєш.

Благословенний Господь день у день. *
Нас носитиме Бог нашого спасіння.
Бог наш – Бог, який спасає: *
визволення від смерті – в Господа Владики.

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 16

Алілуя, алілуя, алілуя.

Я попрошу Отця,  і дасть вам іншого Утішителя,
щоб перебував з вами був навіки.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Йн 17, 1-11а

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Того часу Ісус підвів очі до неба і сказав: «Отче, прийшла година. Прослав свого Сина, щоби Син прославив Тебе,  так як Ти дав Йому владу над усяким тілом, щоб усім тим, кого Ти дав Йому, Він дав їм вічне життя. Вічне життя є те, щоби знали Тебе, єдиного істинного Бога, і Того, кого Ти послав, – Ісуса Христа.
Я прославив Тебе на землі: завершив діло, яке Ти дав Мені, щоб Я його виконав; а тепер прослав Мене Ти, Отче, в себе славою, яку Я мав у Тебе ще перед тим, як світ почав існувати.
Я явив Твоє Ім’я людям, яких Ти Мені дав зі світу. Твої вони були, і Мені дав Ти їх, і Твоє слово вони зберегли. Нині вони пізнали, що все, що Ти дав Мені, є від Тебе; адже слова, які Ти Мені дав, Я дав їм; і вони прийняли
й пізнали істинно, що Я вийшов від Тебе, й увірували, що Ти Мене послав.
Я за них благаю, – не за світ благаю, але за тих, кого Ти Мені дав, бо вони Твої; і все Моє – Твоє, а Твоє – Моє; і Я прославлений в них. І Я вже не у світі, а вони у світі; і Я до Тебе йду!»

          Cлово Господнє

Переглядів 1 189
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 18 березня 2014 візіонерці Мір’яні Драгічевіч Солдо
Дорогі діти! Я як мати хочу бути вашою допомогою. Своєю материнською любов’ю бажаю допомогти відкрити ваше серце, і щоб у ньому на перше місце ви поставили Мого Сина. Хочу, щоб через вашу любов до Мого Сина і через вашу молитву вас освітило Боже світло і наповнило Боже милосердя. Хочу, щоб так була прогана тьма і смертна тінь, котра вас хоче оточити і спокусити . Хочу, щоб ви відчули радість благословення Божої обіцянки. Ви - людські діти, ви - Божі діти, ви - Мої діти. Тому, діти Мої, ідіть дорогами, якими вас Моя любов веде, вчить смирення, мудрості і знаходить шлях до Небесного Отця. Моліться разом зі Мною за тих, котрі Мене не приймають і не слідують за Мною, за тих, котрі через твердість свого серця не можуть відчути радість смирення, побожності, миру і любові – радість Мого Сина. Моліться, щоб вам виші пастирі своїми благословенними руками завжди давали радість Божого благословення. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)