Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну, рік А (РКЦ)

  • 08 листопада 2020, 00:30

Римо-католицький календар

ХХХІІ Звичайна Неділя, рік А

Перше читання
Мудр 6, 12-16

Читання з Книги Мудрості

Мудрість пресвітла й нев’януща, – легко ті її лицезрять, які люблять її, і знаходять її ті, які її шукають. Хто її прагне, тим вона наперед дає себе пізнати. Хто вранці вибирається до неї, той не буде трудитись: сидьма її застане під дверима своїми. Над нею роздумувати – обачности вершина. Хто з-за неї не досипляє, той незабаром безтурботний буде. Сама ж вона скрізь ходить та шукає тих, що гідні її, і на стежках з’являється їм приязно та йде назустріч кожній їхній думці.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 63(62), 2. 3-4. 5-6. 7-8 (П.: пор. 2б)

Тебе, мій Боже, прагне душа моя

Боже, Ти Бог мій! Тебе шукаю пильно. *
Тебе душа моя прагне,
Тебе бажає тіло моє *
в землі сухій, спраглій і безводній.

Отак і я у святині Тебе виглядаю, – *
побачити силу Твою й Твою славу.
Твоя бо милість ліпша від життя, *
уста мої славитимуть Тебе.

Отак буду Тебе хвалити поки життя мого, *
у Твоїм імені здійматиму мої руки.
Душа моя насититься, немов туком та оливою, *
уста мої веселим голосом хвалитимуть Тебе.

Коли згадаю на моїй постелі Тебе, *
під час нічних чувань розмишлятиму про Тебе.
Бо Ти прийшов мені на допомогу, *
і в тіні крил Твоїх я ликуватиму.

Друге читання
1Сол 4, 13-18 (довше)
1Сол 4, 13-14 (коротше)

Читання з Першого послання святого Павла до солунян

Не хочемо, щоб ви, брати, не знали про померлих, аби не сумували, як і інші, котрі не мають надії. Бо коли віримо, що Ісус помер і воскрес, то й померлих в Ісусі Бог приведе з Ним.

Кінець короткого фрагменту

Це говоримо вам Словом Господнім: що ми, живі, які залишимося до приходу Господнього, не випередимо померлих. Адже сам Господь з наказом, при голосі архангела і при Божій сурмі, зійде з неба, – і першими воскреснуть померлі в Христі. Потім ми, живі, які залишимося, разом з ними будемо підхоплені на хмари, на зустріч з Господом у повітрі, – і так завжди будемо з Господом. Тому потішайте одне одного цими словами.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя

Чувайте і будьте готові,
бо Син Чоловічій прийде тієї години,
що про неї ви й не думаєте.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 1-13

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус розповів своїм учням таку притчу: "Царство Небесне буде подібне до десятьох дів, які, взявши свої каганці, вийшли назустріч молодому. П’ять із них були нерозумні, а п’ять – мудрі. Нерозумні, взявши свої каганці, не взяли із собою олії. А мудрі разом зі своїми каганцями в посудинах взяли олію. Оскільки молодий запізнювався, всі задрімали й поснули. А опівночі пролунав крик: "Ось молодий, виходьте йому назустріч!” Тоді всі ті діви встали і приготували свої каганці. Нерозумні сказали мудрим: "Дайте нам вашої олії, бо наші каганці гаснуть!” А мудрі у відповідь сказали: "Щоби часом не забракло і нам, і вам, краще підіть до продавців та й купіть собі”. Коли вони пішли купувати, прийшов молодий, і ті, які були готові, пішли з ним на весілля, і двері замкнули. Потім приходять й інші діви та й кажуть: "Пане, пане, відчини нам!” А він у відповідь сказав: "Воістину кажу вам: я вас не знаю!” Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години”.

Слово Господнє

Переглядів 1 324
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру від 2 грудня 2015 року
Дорогі діти, Я завжди з вами, бо Мій Син довірив вас Мені. А ви, діти Мої, ви Мене потребуєте, шукаєте Мене, приходите до Мене і розвеселяєте Моє материнське серце. Я маю і завжди матиму любов до вас, до вас, які терпите і які свої болі і страждання приносите Моєму Синові й Mені. Моя любов шукає любов усіх Моїх дітей, а Мої діти шукають Мою любов. Через любов Ісус шукає єдність між Небом і землею, між Небесним Отцем і вами, Моїми дітьми, Своєю Церквою. Тому треба багато молитися, молитися і любити Церкву, до якої належите. Зараз Церква терпить  і потребує апостолів, які, люблячи єдність, свідчачи і даючи, показують Божі шляхи;  потребує апостолів, які, живучи серцем Євхаристію, творять великі діла; потребує вас, Моїх апостолів любові. Діти мої, Церква з самих початків була гнана і зраджувана, але день у день росла. Є незнищенною, бо Мій Син дав їй серце – Євхаристію, і світло Його воскресіння світило і світитиме над нею. Тому не бійтеся. Моліться за своїх пастирів, щоб мали силу і любов бути мостами спасіння. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)