Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 22 червня 2020, 22:08

Римо-католицький календар

Вівторок ХІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
2 Цар 19, 9б-11. 14-21. 31-35а. 36

Читання з Другої Книги Царів

Тими днями Санхериб, цар асирійський, послав до Єзекії послів сказати: «Скажіть так Єзекії, юдейському цареві: Не давай твоєму Богові, на якого ти покладаєшся, зводити тебе словами: "Місто Єрусалим, мовляв, не попаде в руки асирійському цареві”. Адже ти сам чув, що асирійські царі зробили з усіма землями, як вони їх спустошили! І тобі б одному врятуватись?» Взяв Єзекія листа з рук послів і, прочитавши його, пішов у Господній храм і розгорнув його перед Господом. І молився Єзекія перед Господом і говорив: «Господи, Боже Ізраїля, який возсідаєш на херувимах! Ти один Бог над усіма царствами землі, Ти сотворив небо й землю. Прихили, Господи, вухо Твоє й вислухай; відкрий, Господи, очі Твої й споглянь. Слухай слова Санхериба, якими він прислав хулити Бога живого. Одно є правда, Господи, що асирійські царі спустошили народи й землі, і повкидали богів їхніх у вогонь, бо то ж і не боги, а діло рук людських, дерево й камінь, тим і могли їх понівечити. Але тепер, Господи, Боже наш, вирятуй нас із його руки, благаю, щоб усі царства на землі зрозуміли, що тільки Ти, Господи, Бог». Тоді Ісая, син Амоса, послав до Єзекії сказати: «Так говорить Господь, Бог Ізраїля: "Я вислухав твою молитву до Мене проти Санхериба, асирійського царя”. Ось те слово, що виповів Господь на нього: "Нехтує тобою, сміється з тебе дівиця, дочка Сіону; хитає головою позад тебе дочка Єрусалима”. Бо з Єрусалима вийде решта; те, що врятується, – з гори Сіону. Ревність Господа Сил це зробить! Тому ось що говорить Господь про асирійського царя: "Не ввійде він у це місто, стріли туди не пустить, не виступить зі щитом проти нього і не насипле проти нього валу. Дорогою, якою він прийшов, повернеться назад; у місто це не ввійде – слово Господнє. Я захищу це місто, Я його урятую заради Мене самого й заради слуги Мого Давида”». Тієї ж самої ночі вийшов ангел Господній і побив у асирійському таборі сто вісімдесят п’ять тисяч. Рушив Санхериб, асирійський цар, повернувся походом назад і залишився у Ніневії.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 48 (47), 2-3аб. 3вг-4. 10-11(П.: пор. 9г)

Бог своє місто заснував навіки

Великий Господь і вельми прославлений у місті нашого Бога, *
на Його святій горі.
Гора Сіон – прекрасне узвишшя, *
землі всієї радість.

Гора Сіон – північні схили, *
царя великого місто.
В його палацах *
Бог дає себе знати як Притулок.

Боже, ми роздумували про Твоє милосердя *
посеред Твого храму.
Як Твоє Ім’я, о Боже, так само й слава Твоя – до країв землі. *
Повна праведності Твоя правиця.

Спів перед Євангелієм
Пс 25(24), 4б. 5

Алілуя, алілуя, алілуя.

Навчи мене, Господи, ходити Твоїми стежками,
Напути мене по Твоїй правді і навчи мене.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 7, 6. 12-14

Читання святого Євангелія від Матея

У той час Ісус сказав до своїх учнів: "Не давайте святого псам і не кидайте ваших перлин перед свинями, щоб не потоптали їх своїми ногами і, обернувшись, не розшарпали вас. Отже, все, що тільки бажаєте, щоби чинили вам люди, те чиніть їм і ви, бо в цьому Закон і Пророки. Входьте вузькими ворітьми, бо широкі ті ворота й широка та дорога, що ведуть до загибелі, – і багато є тих, які ними входять, але вузькі ті ворота й тісна та дорога, що ведуть до життя, – і мало є тих, хто їх знаходить”.

Слово Господнє

Переглядів 1 305
Додати коментар

Щорічне Послання Богородиці, Цариці Миру від 25 грудня 2015 року, через візіонера
Дорогі діти, всі ці роки, що Бог дозволяє мені бути з вами, - це знак безмірної любові, яку Бог має до кожного з вас, і знак, наскільки Бог вас любить. Діточки, скільки благодатей вам Усевишній дав і скількома ще бажає обдарувати. Але, діточки, ваші серця закриті,  живуть у страсі й не дозволяють Ісусові, щоб Його любов і мир охопили ваші серця та зацарювали у ваших життях. Жити без Бога - це значить жити в темряві і ніколи не пізнати любові Отця і Його турботи про кожного з вас. Тому, діточки, сьогодні по-особливому просіть Ісуса, щоб віднині у своєму житті ви пережили нове народження в Бозі та щоб ваше життя стало світлом, що сяятиме від вас, і таким чином станете свідками Божої присутності у світі й кожній людині, яка живе в темряві. Діточки, я вас люблю і щоденно заступаюся перед Усевишнім за вас. Дякую, що відповіли на мій заклик.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)