Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Христа Царя, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Христа Царя, рік В (РКЦ)

  • 24 листопада 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Господа нашого Ісуса Христа, Царя Всесвіту, рік В

Перше читання
2 Сам 5, 1-3

Читання з Другої книги Самуїла

Тими днями всі коліна Ізраїля прийшли до Давида в Хевроні і кажуть: «Дивись, ми твої кості й твоє тіло. Вже й раніш, ще як царював Саул над нами, ти був тим, хто водив Ізраїля в поле і назад приводив, до того ж і Господь сказав до тебе: "Ти будеш пасти Мій народ Ізраїля, ти будеш князем над Ізраїлем”». Як прийшли всі старші Ізраїля до царя в Хеврон, цар Давид уклав із ними союз у Хевроні перед лицем Господнім, і вони помазали Давида царем над Ізраїлем.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 122 (121), 1-2. 4-5 (П.: пор. 1)

У дім Господній з радістю ходімо

Я зрадів, коли мені сказали: *
«Ходімо до Гос­поднього дому!»
Наші ноги стояли *
в твоїх брамах, Єрусалиме.

Бо туди приходили племена, племена Господні, *
як свідчення для Ізраїля, щоби славити Ім’я Господнє.
Адже там встановлено престоли для суду, *
престоли для дому Давида.

Друге читання
Кол 1, 12-20

Читання з Послання святого апостола Павла до колосян

Брати! З ра­дістю дякуймо Отцеві, який знай­шов нас гідними частки у спадщині святих у світлі. Він визволив нас від влади тем­ряви та переніс до Царства сво­го улюбленого Сина, в якому маємо викуплення, прощення гріхів. Ісус Христос  – образ невидимого Бога, первородний усього творіння. В Ньому створене все, що на небі й на землі, – видиме й не­ви­диме, – чи престоли, чи панування, чи начала, чи влади, – все через Нього і для Нього створене. Він – раніш усього, і все існує в Ньому. Він є Головою тіла – Церкви. Він – початок, первонароджений з мерт­вих, щоб у всьому Він мав першість. Тому що Бог уподобав, аби в Ньому перебувала вся повнота, щоби через Нього примирити із собою все, примирити Кров’ю Йо­го хреста, – і земне, і небесне.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мк 11, 9. 10

Алілуя, алілуя, алілуя

Благословенний, хто йде в Ім’я Господнє!
Благословенне прийдешнє цар­ство батька нашого Давида!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 23, 35-43

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу насмі­халися над Ісусом начальники, ка­жу­чи: «Він інших спасав, тож нехай спасе і cебе cамого, якщо Він Хри­с­тос, Божий Обранець!» Глузували з Нього й воїни; вони, приступаючи, подавали Йому оцет і казали: «Якщо Ти – юдейський Цар, спаси cебе!» Над Ним був напис: «Це – Цар юдеїв». Один із розп’ятих злочинців ли­хо­словив Його, кажучи: «Хіба Ти не Христос? Спаси cебе й нас!» А другий обізвався і, докоря­ючи йому, сказав: «Чи ти не боїшся Бо- га, коли й сам на таке засу­дже­ний? Але ми – справедливо, бо ді­ста­ємо належне за те, що вчинили! Він же нічого поганого не зробив». І додав: «Ісусе, згадай мене, коли прийдеш у Царство Твоє». А Він сказав йому: «Воістину кажу тобі: сьогодні ти будеш зі Мною в раю».

Слово Господнє

Переглядів 1 716
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 січня
"Дорогі діти! Коли на землі зникає любов, коли не знаходиться дорога спасіння, Я, Мати, приходжу, щоб вам допомогти пізнати істинну віру – живу й глибоку, щоб вам допомогла істинно любити. Як Мати, прагну вашої взаємної любові, доброти й чистоти. Моє бажання - щоб ви були праведні й любили один одного. Діти мої, будьте радісними в душі, будьте чистими, будьте дітьми. Мій Син говорив, що любить бути поміж чистих сердець, бо чисті серця завжди молоді та веселі. Мій Син вам говорив, щоб ви прощали та любили один одного. Знаю, що це не завжди легко. Стражданням ви зростаєте в дусі. Для того, щоб ви ще більше духовно росли, мусите щиро й правдиво прощати та любити. Багато Моїх дітей на землі не знають Мого Сина, не люблять Його, але ви, які любите Мого Сина, які носите Його в серці, моліться, моліться і, молячись, відчувайте Мого Сина біля себе. Нехай ваша душа вдихає Його дух. Я посеред вас і говорю про малі та великі речі. Я не втомлюся, говорячи вам про Мого Сина – істинну Любов. Тому, діти Мої, відкрийте Мені ваші серця. Дозвольте, щоб Я  вас по-материнському вела. Будьте апостолами любові Мого Сина і Мене. Як Мати, прошу вас: не забудьте тих, яких Мій Син покликав, щоб вас вели. Носіть їх у серці й моліться за них. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 307 369
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Липень 2024 (36)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)