Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХХXІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХХXІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 06 листопада 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ХХXІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Рим 13, 8-10

Читання з Послання святого апостола Павла до римлян

Брати! Нікому нічого не будьте винні, за винятком любові одне до одного. Адже хто любить іншого, той ви­ко­нав Закон. Оскільки: «Не чини перелю­бу, не вбивай, не кради, не пожадай» та будь-яка інша за­повідь міститься в цьому вислові: «Лю­би ближнього сво­го, як самого себе». Любов не чинить ближньому зла, тож любов – це повнота Закону.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 112 (111), 1-2. 4-5. 9 (П.: пор. 5а)

Щедру людину Бог благословляє
або: Алілуя. 

Блаженна людина, яка Господа боїться, *
і заповіді Його будуть їй вельми до вподоби.
Сильне буде на землі її потомство, – *
рід праведних буде благословенний.

Для праведних в темряві засяяло світло. *
Він ми­ло­сердний, щедрий і праведний.
Добра людина – та, яка щедра і позичає, – *
у справедливості свої діла буде вести.

Він розсіяв, *
роздав бідним.
Його правда перебуває навіки, *
його сила підіймається в славі. 

Спів перед Євангелієм
1 Пт 4, 14

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Блаженні ви, коли вас зне­ва­жа­ють за Ім’я Христове,
бо з вами пе­ре­буває Дух Божий.

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Євангеліє
Лк 14, 25-33

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу ішло за Ісусом багато людей. Обер­нувшись, Він сказав їм: «Якщо хто приходить до Мене і не зненавидить свого батька та ма­те­рі, дружини й дітей, братів і сестер, та ще й душу свою, той не може бу­ти Моїм учнем. Хто не несе свого хреста, а йде слідом за Мною, не може бути Мо­їм учнем. Бо хто з вас, бажаючи збу­ду­вати вежу, спочатку не сяде й не полічить коштів, чи вистачить для за­вершення, щоб, коли покладе фундамент й не зможе докінчити, всі, які побачать, не почали сміятися з нього, кажучи, що цей чоловік почав будувати й не спромігся закінчити. Або який цар, ідучи на бій про­ти іншого царя, спершу не сяде порадитися, чи під силу йому з десятьма тисячами війська зустріти того, хто йде з двадцятьма тисячами проти нього? Коли ні, то як той ще далеко, шле до нього посланців і просить при­мирення. Так ото й кожний з вас, хто не відречеться від усього свого майна, не може бути Моїм учнем».

Слово Господнє

Переглядів 1 406
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, закликаю вас будьте мужніми, щоб не здавалися, бо й  найменше добро, і найменший знак любові перемагають над усе більш явним злом.  Діти Мої, послухайте Мене, щоб добро перемогло, щоб ви пізнали любов Мого Сина. Це є найбільше щастя – руки Мого Сина, які обіймають, Того,  Який любить душу, Того, що дав Себе за вас і завжди дає Себе наново у Євхаристії, Того, що має слова життя вічного. Пізнати Його любов і слідувати Його стопами означає мати багатство духовності. Це багатство, яке дає добрі відчуття й бачить любов та доброту всюди.  Апостоли Моєї любові, діти Мої, ви будьте, як проміння сонця, які теплом любові Мого Сина зігрівають усіх навколо себе. Діти Мої, світу потрібні апостоли любові, світ потребує багато молитви, але молитви, промовленої серцем і душею, а не лише сказаної вустами. Діти Мої, прагніть до святості, але в покорі, у покорі, яка дозволяє Моєму Синові через вас чинити те, що Він бажає. Діти Мої, ваші молитви, ваші слова, думки та діла - усе це вам відчиняє або зачиняє двері до Царства Небесного. Мій Син вам показав дорогу й дав вам надію, а Я вас потішаю й підбадьорюю. Тому що, діти Мої, я пізнала біль, але мала віру й надію. Зараз маю нагороду життя в Царстві Мого Сина. Тому послухайте Мене, майте мужність і не здавайтесь. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 548
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)