Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок XVIII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок XVIII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 05 серпня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Понеділок XVIII звичайного тижня, рік І

Перше читання
Чис 11, 4б-15

Читання з Книги Чисел

Сини Ізраїля собі стали плакати: «Хто, мовляв, дасть нам м’яса їсти? Пригадуємо собі рибу, що задарма їли в Єгипті, огірки, дині, пір, цибулю, часник; а тепер душа наша прагне: нема нічогісінько, сама лише манна перед нашими очима.
Була ж манна, наче коріяндрове насіння, а колір її, як колір буелія. Народ розсипався і збирав її і молов на жорнах або товк у ступах, то й варили її в горщиках і пекли пляцки; а на смак була вона, мов тістечко на олії. І коли вночі спадала роса на табір, то спадала на нього й манна.
Вчув Мойсей, що народ плаче по сім’ях, кожен коло входу до свого шатра, і гнів Господній запалав вельми, то й стало йому прикро. І сказав Мойсей до Господа:
«Чому вчинив Ти таке з своїм слугою? Чому не знайшов я ласки в очах у Тебе, що он тягар усього цього народу звалив єси на мене? Чи то ж я зачав увесь той народ? Чи то ж я породив його, що Ти мені кажеш: „Носи його, мовляв, на лоні в себе, як то нянька носить немовлятко, аж до землі, про яку Ти клявся їхнім батькам?” Звідкіль узяти мені м’яса, щоб нагодувати ввесь народ оцей? Ось вони з плачем насіли на мене, кажучи: „Дай нам м’яса їсти!” Не під силу мені одному нести ввесь люд оцей; занадто тяжкий він для мене. Якщо й далі так обходитимешся зо мною, то ліпше, молю, вбий мене, коли я знайшов ласку в очах Твоїх, щоб я не бачив горя мого».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 81(80), 12-13. 14-15. 16-17 (П.: пор. 2а)

Богу співайте, нашій охороні.

Але народ мій голосу мого не слухав, *
Ізраїль не хотів Мене й знати.
І Я віддав їх на волю запеклого їхнього серця: *
хай собі ходять по своїй волі!

Якби ж то мій народ Мене був слухав, *
якби Ізраїль ходив дорогами моїми,
Я б ворогів їхніх умить понизив, *
проти гнобителів їхніх Я звернув би мою руку.

Господні ненависники йому б лестили, *
їхня кара була б вічна.
Найкращою пшеницею Я його нагодував би, *
медом із скелі його наситив би.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя

Чоловік житиме не самим хлібом,
а кожним словом, що виходить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 14, 13-21

+ Слова Євангелія від святого Матея

          Коли Ісус почув про смерть Йоана Хрестителя, відплив  звідти човном у пустинне й самітне місце; народ же, довідавшись про це, пішов за Ним з міст пішки. А вийшовши Ісус, побачив силу народу і змилосердився над ними та вигоїв їхніх недужих.

          Якже настав вечір, підійшли до Нього Його учні й кажуть: «Пусте це місце та й час минув уже. Відпусти людей, нехай  ідуть по селах та куплять собі поживи».

          А Ісус сказав їм: «Не треба їм відходити: дайте ви їм їсти».

          Вони ж мовлять до Нього: «Ми маємо тільки п’ять хлібів  і дві риби».

          Тоді Він каже: «Принесіть Мені їх сюди».

          І, звелівши народові посідати на траві, взяв п’ять хлібів і дві риби, підвів очі до неба, поблагословив і розламав ті хліби, і дав учням, а учні – людям. Всі їли до наситу  й назбирали куснів, що зосталися, дванадцять кошів повних. Тих же, що їли, було яких п’ять тисяч чоловіків, окрім жінок та дітей.

          Слово Господнє

Переглядів 1 521
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Дякую вам, що відповідаєте на мої заклики і що збираєтеся тут, біля  мене, своєї Небесної Матері. Знаю, що ви думаєте про мене з любов'ю та надією. І я відчуваю любов до всіх вас, як її відчуває і мій улюблений Син, Котрий у Своїй милосердній любові завжди посилає мене знову до вас. Він, Який був людиною, Який був і є Богом, Єдиний і Триєдиний, і Він, Який страждав заради вас тілом і душею, Він, Який став Хлібом, щоб живити ваші душі і так спасати їх. Діти мої, вчу вас, як бути достойними Його любові, щоби спрямувати свої думки до Нього, щоб жити Моїм Сином. Апостоли моєї любові, огортаю вас своїм покровом, бо як Мати хочу захистити вас. Прошу вас: моліться за весь світ. Моє Серце страждає, гріхи множаться, є їх занадто багато, але з допомогою вас, котрі є смиренні, скромні й сповнені любові, скриті і святі, моє Серце переможе. Любіть мого Сина понад усе і через Нього - увесь світ. Ніколи не забувайте, що кожен ваш брат носить у собі щось дорогоцінне - душу. Тому, діти мої, любіть усіх тих, хто не знає мого Сина, щоб через молитву і любов, яка виходить із молитви, стали кращими, щоб добро могло перемогти в них, щоб душі спаслися і мали життя вічне. Апостоли мої, діти мої, мій Син сказав вам: любіть один одного. Нехай це буде записано у ваших серцях, і з молитвою старайтеся жити цю любов. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)