Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХІV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХІV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 08 липня 2019, 10:37

Римо-католицький календар

Понеділок ХІV звичайного тижня, рік І

Перше читання
Бут 28, 10-22а

Читання з Книги Буття

          Коли Яків вийшов із Версавії пішов у Харан. Дійшов він на місце й заночував там, бо зайшло сонце. Він узяв камінь з-поміж каміння, яке було на місці, поклав собі під голову та й ліг спати на цьому місці

          І сниться йому, що ось драбина спирається об землю, а вершком сягає неба, і оце ангели ступають по ній вгору й сходять наниз. А над нею стояв Господь і мовив:

          «Я – Господь, Бог Авраама, твого батька, і Бог Ісаака. Землю, що на ній ти лежиш, Я дам тобі й твоєму потомству. Твоє ж потомство буде численне, як земний порох. Ти поширишся на захід і на схід, на північ і на південь. Усі народи землі будуть благословенні через тебе і твоє потомство. Оце Я з тобою, і берегтиму тебе скрізь, куди підеш, і поверну тебе назад у цю землю, бо не покину тебе, поки не виконаю того, що Я тобі обіцяв».

          Коли ж Яків прокинувся зо сну свого, то промовив: «Направду, Господь є на цьому місці, а я не знав». І злякався він і каже: «Яке страшне це місце! Це ніщо інше, як дім Божий, і це ворота небесні!» Рано-вранці встав Яків, узяв камінь, що його був поклав собі під голову, і поставив його як стовпа та й налив олії вгорі його. І назвав він те місце – Бетел, однак раніше те місто звалося Луз.

          Тоді Яків пообіцявся, кажучи: «Як Господь буде зо мною і збереже мене в цій дорозі, що її верстаю, і як дасть мені хліба їсти та  й одежі одягтися, так що вернусь я живим здоровим у господу мого батька, то Господь буде мені Богом, а камінь цей, що його я поставив як стовпа, буде дім Божий».

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 91(90), 1-2. 3-4. 14-15аб (П.: пор. 2б)

Тобі, мій Боже, вірю цілим серцем.

Ти, що живеш під Всевишнього покровом, *
що у Всесильного тіні пробуваєш,
скажи до Господа: «Моє прибіжище й моя твердиня, *
мій Боже, на котрого я покладаюсь».          

Він-бо спасе тебе від сітки птахолова *
і від погибельного мору.
Він тебе покриє крилами своїми, +
і ти втечеш під Його крила; *
щит і забороло – Його вірність.         

Тому, що він явив свою любов до Мене, +
Я його врятую; *
Я вивищу його, бо знає моє ім’я.
Візве до Мене, і Я озвусь до нього; *
Я буду з ним у скруті,          

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тм 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Наш Спаситель, Ісус Христос, знищив смерть
і освітлив життя і нетління Євангелієм.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 9, 18-26

+ Слова Євангелія від святого Матея

          Коли Ісус промовляв, приступив один начальник і, вклонившися, мовить йому: «Дочка моя тільки що померла. Прийди но, поклади на неї свою руку, і вона оживе». Підвівсь Ісус і пішов за ним, а й учні Його.

          І от одна жінка, що дванадцять років нездужала на кровотечу, приступила ззаду й доторкнулась до краю Його одежі. Казала-бо сама до себе: «Як тільки доторкнуся до краю Його одежі, видужаю».

          Ісус же, обернувшись, побачив її і каже: «Бадьорися, дочко! Віра твоя спасла тебе». І видужала жінка від тієї ж години.

          А коли Ісус прибув до дому начальника й побачив там сопільників і юрбу схвильовану, сказав: «Уступіться, бо дівча не вмерло, а спить». І насміхалися з Нього. Якже випроваджено людей, Він увійшов, узяв її за руку, і дівча встало. Чутка про це розійшлась по всій тій країні.

          Слово Господнє

Переглядів 1 591
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу вам дати надію та радість. Усе, що є навколо вас, дітоньки, веде вас до земних речей, а Я вас бажаю вести до благодатного часу, щоб ви протягом цього часу були якомога ближче Мого Сина, щоб Він міг вас вести до Своєї любові та вічного життя, за яким прагне кожне серце. Ви, дітоньки, моліться й нехай вам цей час буде благодатним для вашої душі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)