Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 10 листопада 2017, 00:30

Римо-католицький календар

П'ятниця ХХХІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Рим 15, 14–21

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Певний я, мої брати, за вас, що ви сповнені доброти, сповнені всякого знання і можете інших навчити. Написав я вам дещо сміливіше, брати, мовби нагадуючи вам через благодать, дану мені від Бога, що я є служителем Ісуса Христа між язичниками, виконуючи священицьке служіння Божого Євангелія, щоби жертва язичників виявилася прийнятною й була освячена Духом Святим. Тож я маю чим похвалитися в Христі Ісусі щодо Божих справ, бо не смію говорити про те, чого не вчинив Христос через мене для навернення язичників – словом і ділом, силою ознак і чудес, силою Божого Духа. Отже, від Єрусалима та його околиць і аж до Ілірика я завершив Євангеліє Христа. До того ж намагався благовістити не там, де вже було відоме Ім’я Христа, щоб не будувати на чужій основі, як і написано: Ті, кому не сповіщено про Нього, побачать, і ті, які не почули, зрозуміють.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97), 1. 2-3аб. 3вг-4 (П.: пор. 2)

Свому народу Бог явив спасіння

Співайте Господеві нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Його правиця і Його святе рамено *
дали Йому перемогу.

Господь явив своє спасіння, *
перед очима в народів явив Він свою справедливість.
Згадав про свою милість і про свою вірність *
супроти дому Ізраїля.

Усі кінці землі побачили, *
як наш Бог спасає.
Ликуйте перед Господом, уся земле, *
радійте й веселіться, і псалми співайте!

Спів перед Євангелієм
1 Йо 2, 5

Алілуя, алілуя, алілуя

Хто береже слова Христа,
в тому любов Божа справді досконала.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 16, 1-8

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус говорив до своїх учнів: «Був один багатий чоловік, котрий мав управителя, якого звинуватили, нібито він розтрачує його майно. Покликавши його, сказав йому: "Що це я чую про тебе? Дай звіт за своє управління, бо більше не зможеш керувати”. Став міркувати собі управитель: "Що маю робити, адже мій пан позбавляє мене управління? Копати не маю сили, жебракувати соромлюся. Знаю, що зроблю, щоб, коли буду усунений від управління, прийняли мене до своїх домів”. І, покликавши кожного з боржників свого пана, запитав першого: "Скільки винен ти моєму панові?” Той відповів: "Сто мірок олії”. І сказав він йому: "Візьми свою розписку, швидко сідай і напиши: п’ятдесят”. Потім запитав другого: "А ти скільки винен?” Той відказав: "Сто мірок пшениці”. Каже йому: "Візьми свою розписку й напиши: вісімдесят”. І похвалив пан нечесного управителя, бо той мудро вчинив. Адже сини цього світу мудріші від синів світла у своєму роді».

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого на п'ятницю ХХХІ звичайного тижня

Переглядів 2 002
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Драгічевич-Солдо, 18

"Дорогі діти! Моє земне життя було простим. Я любила малі речі та тішилася з них. Я любила життя, дар від Бога, навіть якщо болі й страждання пробивали Моє серце. Діти Мої, Я мала силу віри та безмежну довіру в Божу любов. Усі ті, які мають силу віри, сильніші. Віра чинить так, що живеш за добром – тоді світло Божої любові завжди приходить у потрібну мить. Це сила, яка підтримує в болю та стражданні. Діти Мої, моліться за силу віри, довіряйте Небесному Отцю й не бійтеся. Знайте, що ні одне Боже створіння не пропаде, але буде жити вічно. Кожен біль має свій кінець – і тоді починається життя у свободі там, куди всі Мої діти приходять і куди все повертається. Діти Мої, ваша боротьба важка. Буде ще важчою, але ви наслідуйте Мій приклад. Моліться за силу віри, довіряйте любові Небесного Отця. Я з вами, об’являюсь вам, підбадьорюю вас. Із безмежною материнською любов’ю голублю ваші душі. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)