Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»Після тривалої перерви 26.09 – 1.10.21 в меджуґорському “Домі миру” відбувся семінар посту, молитви і тиші для групи паломників зі Словаччини

Після тривалої перерви 26.09 – 1.10.21 в меджуґорському “Домі миру” відбувся семінар посту, молитви і тиші для групи паломників зі Словаччини

  • 05 листопада 2021, 11:35
Взявши зі собою молитовні наміри, питання і сумніви, невизначеність і серцеві рани, 30 вдячних паломників приїхали зануритися у благодатну близькість Богородиці. Семінар проводив о. Марінко Шакота.
Ми знову змогли переконатися у дієвості семінару. Вона створює умови, в яких учасники відкривають свої серця і кожного дня стають все більш благодатним ґрунтом для проростання Божої Любові.
У кінці семінару молитви і посту о. Марінко запитав учасників: “Що ви понесете зі собою?” Відповіді були такими:

●    Я дозволяю говорити язику, тільки коли в серці мир.
●    З Богом все можливо.
●    Я зрозумів сенс посту і тепер хочу дивитися на ближніх не з осудом, а з любов’ю.
●    Я знайшла те, що шукала все життя - любов Отця.
●    Прийнявши свій хрест, я відчув неймовірний мир і зрозумів, що з любов’ю можливо все.
●    Потрібно все робити серцем, навіть не робити, а жити серцем.
●    Я зрозумів, як важливо сідати за стіл. Сідати і дивитися один на одного. Це мене надихнуло проводити більше часу з близькими за столом, як це робив Ісус.
●    У мене були складні відносини з матір’ю, я не міг прийняти її любов. Під час адорації Господь мене зцілив.
●    Господь приніс мир в хаос, в якому я жив роками. Мені ще багато що доведеться пробачити, але я знаю, як - потрібно молитися за любов.
●    Я зміг пробачити собі.
●    В перший вечір, під час знайомства, присутні тут батьки розказували, що хочуть мати добрі відносини з дітьми; а я дитина, яка бореться за добрі відносини з батьками, особливо з батьком. Молюсь за його навернення і знаю, що воно станеться.
●    Я, як та хананеянка із Євангелія, яка йшла по стопам і благала Ісуса. Приїхавши сюди втомленим - ситуацією в світі, в сім’ї, у відносинах. Ісус же весь цей час мовчав. Але я зрозумів, що його мовчання було голосніше всіх слів. Він хотів якомога краще навчити мене уповати на Нього, довіряти Йому, повністю покластися на Нього. Саме цей уривок з Євангелія і розбирав з нами о. Марінко - про те, як хананеянка замовкла, зрозумівши, що вона винна у хворобі своєї дочки. І я впізнав у ній себе. Зрозумів, що я сам винний у проблемі зі своїм сином. Я винний, що не дав йому достатньо любові. Я йому тільки те й робив, що вказував, останнє слово завжди залишалося за мною. І ніщо не допомогло б мені це зрозуміти і прийняти - тільки ця свята тиша на семінарі. У мовчанні я зміг почути, що я винний сам, а не хтось інший.
●    Не знаю, чи вийде мені не збитися з правильного шляху, але я знаю, що мені потрібно робити, якщо я впаду - потрібно жити, слідкуючи головним посланням Богородиці.
●    У перший вечір, коли я переломив хліб і повільно його їв, я раптово відчув, що Ісус тут. Час за столом я провів, занурившись в таїнство останньої вечері з Ісусом.
●    Я зрозумів важливість тиші. Коли ми хочемо пояснити щось важливе, потрібно при цьому вміти мовчати, і слухати іншу людину.
●    Я зрозумів, наскільки важливою є спільнота, як важливо дивитися людям в очі, помічати ближнього.
●    Потрібно дивитися на ближнього очима Ісуса. Я працюю в бізнесі вже 30 років і за ці дні зрозумів, скільки в мені гордині, опору, егоїзму; як багато я говорю, демонструю, забороняю. І віра моя полягала у дотриманні традиції. Я зрозумів, що якщо хочу розмовляти з Богом щиро, серцем, то спочатку я повинен навчитися мовчати.
●    Мені було страшно їхати на семінар. Я боявся відчуття голоду, але семінар допоміг мені повернутися до наших сімейних основ - молитви, жертви, любові, слухання ближнього.
●    Я приїхав сюди абсолютно зломаним і розбитим. В мені палав гнів, непрощення і навіть ненависть. Перше, що я зробив - пішов на сповідь, а потім кожного дня годинами стояв перед Пресвятими Дарами. Я прожив преображення! Я молився за дар прощення, говорив з Господом. Він показав мені мої гріхи від 14-річного віку. Я плакав, не перестаючи, я розмовляв з Ним, як ніколи в житті. Я просив, щоб з мого серця вийшли злість і ненависть - до останньої краплі. Я всім пробачив і в серце прийшов мир.
●    Я зрозумів, як часто я грішу язиком, як важливо зважувати все, що хочеш сказати і промовляти лише добрі слова.
●    Ми кілька днів мовчали і при цьому пізнали один одного набагато краще, ніж якби годинами розмовляли.
●    Поститися серцем.
●    Нічна адорація - це було дуже сильно! Я заснув і несподівано чую, як хтось кличе мене по імені. Я встав і пішов на адорацію.
●    Відбулося духовне відновлення, повне очищення серця - і все стало на свої місця.
●    Господи, відкрий мені очі, щоб я прозрів.
●    Я зміг прийняти свій хрест: вчора під час адорації я прийняв те, чого не хотів приймати все своє життя.
●    Найважливіше - це любов, зростання у любові.

Переглядів 2 837
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти! Я говорю до вас, як Мати, простими словами, але сповненими великою любов’ю й турботою до своїх дітей, довірених мені через мого Сина. І мій Син, Який є від вічної присутності, Він говорить до вас словами життя й сіє любов у відкриті серця. Тому я вас прошу, апостоли моєї любові, майте відкриті серця, завжди готові до милосердя і прощення. Через мого Сина, завжди прощайте ближнім, бо так мир буде перебувати у вас.
Дорогі діти, піклуйтеся про вашу душу, тому що вона є тим єдиним, яке дійсно належить вам. Ви забуваєте про важливість сім’ї. Сім’я не мала б бути місцем страждання й болю, але місцем порозуміння та ніжності. Сім’ї, що стараються жити через мого Сина, живуть у взаємній любові. Ще коли мій Син був малим, то говорив мені, що всі люди є Його братами. А тому пам’ятайте, апостоли моєї любові, що всі люди, яких ви зустрічаєте, є вашою сім’єю, братами через мого Сина. Дорогі діти, не витрачайте часу, роздумуючи про майбутнє та непокоячись. Нехай вашою турботою буде те, щоб добре проживати кожну мить через мого Сина - і в цьому є ваш мир. Дорогі діти, ніколи не забувайте молитися за своїх пастирів. Моліться, щоб вони змогли прийняти всіх людей, як своїх дітей, щоб були для них духовними отцями через мого Сина. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)