Меджугор'є - місце молитви, миру»Медіа»Відео»Послання»ПОСЛАННЯ ПАПИ ФРАНЦИСКА учасникам Фестивалю молоді Меджуґор’є, 1-6 серпня 2024 р.

ПОСЛАННЯ ПАПИ ФРАНЦИСКА учасникам Фестивалю молоді Меджуґор’є, 1-6 серпня 2024 р.

  • 01 серпня 2024, 23:18
Дорога молоде!
 
Радію можливості звернутись до вас із цим посланням з нагоди 35-го Фестивалю молоді, що зібрав вас у Меджуґор’ї в такій великій кількості, щоб зустріч із Господом Ісусом у єдності з Дівою Марією могла розпалити полум’я вашої віри. Протягом цих насичених днів ви будете розмірковувати на тему «Марія обрала кращу частку…» (Лк. 10, 42). Опираючись саме на ці Господні слова, хотів би запропонувати вам кілька коротких рад щодо вашого духовного зростання та вашої діяльності в Церкві та у світі.
 
Ісус, звертаючись до Марти, сестри Лазаря та Марії, нагадує нам, що підхід справжнього учня полягає в тому, щоб вслухуватись у слово Господнє. Марія зрозуміла, що Господь увійшов до її дому, але також хоче увійти й до її серця. Вона, власне, сідає при Його ногах, щоб слухати Його, обравши тим самим кращу частку, яка «не відніметься від неї».
 
Іншою справжньою ученицею є Марія з Назарета. Бог вступає у дім цієї молодої дівчини й промовляє до Неї. Вона ж у відповідь приймає Слово Боже до Свого серця – і стає учасницею Його плану, віддавши себе в розпорядження цілковито, коли, у повноті часів, Бог посилає Свого Сина. У тиші Вона є присутньою біля підніжжя хреста, коли Ісус, Син Божий і Її Син, викупив цей світ; Вона супроводжує апостолів у день П’ятдесятниці, коли у Святому Дусі народжується Церква. Дозволяючи Слову Божому ввійти до Її серця, Діва Марія виконує Свою місію з вірністю та уважністю. І Вона вибрала кращу частку – Господа Ісуса.
 
Так само, дорогі друзі, і ви покликані ставати справжніми учнями Христовими. Залишайтеся в присутності Учителя, щоб розмірковувати над Словом Божим, дозволяючи Йому освітити ваш розум і ваше серце, щоб відкривати та співпрацювати в тому плані, що Отець має для кожного з вас. Тому закликаю вас створювати близькі відносини з Євангелієм і мати його при собі, щоб воно було для вас, як компас, що вказує на дорогу, якою маєте прямувати. Читаючи його, ви навчитеся пізнавати Христа, «Сина Божого, який став людиною, є єдиним, досконалим і неперевершеним Словом Отця. Через Нього Він говорить усе, і не буде іншого Слова, крім цього» (ККЦ, 65), що підтверджує і святий Єронім стверджуючи, що «незнання Писання – це незнання Христа» (Patrologia Latina 24,17). Зміцнюйтеся також силою благодаті таїнств Примирення та Євхаристії, відвідуючи Господа у цій зустрічі «серця до серця» – у  поклонінні Святим Дарам.
 
Крім того, справжній учень, стаючи мудрим і сильним у Духові, не може не передавати Царства Божого іншим, бо проголошення Його Слова є обов’язком не тільки священників і богопосвячених осіб, але й вас, дорога молоде. Ви повинні мати мужність говорити про Христа у своїх сім’ях, там, де навчаєтесь і працюєте, у свій вільний час. Проголошуйте його насамперед своїм життям, виявляючи видиму Христову присутність у своєму існуванні, щоденних обов’язках і дотриманні Євангелія в кожному конкретному рішенні. Господь хоче, щоб ви були безстрашними апостолами своєї Радісної Новини та будівничими нового людства.
 
У цьому, любі, нехай вас супроводжує моє благословення, довіряю кожного з вас Матері Марії, Матері Церкви, щоб Вона випросила для вас силу й мудрість розмовляти з Богом і говорити про Бога. Нехай Її приклад спонукає вас бути вісниками надії, любові та миру в цьому світі. І насамкінець зі смиренням прошу вас молитись за мене.
 
 
Дано в Римі, у Латеранській базиліці,
в Урочистість святих апостолів Петра й Павла, 29 червня 2024 р.
Переглядів 320
Додати коментар