Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу V звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу V звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 12 лютого 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Середа V звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Цар 10, 1-10

Читання з Першої Книги Царів

Тими днями цариця савська, почувши про славу Соломона, задля імені Господнього прибула випробувати його загадками. Прибула вона в Єрусалим з великим почетом і багатством, з верблюдами, навантаженими пахощами, премногим золотом і дорогоцінним камінням. Прибувши до Соломона, бесідувала вона з ним про все, що мала на серці. А Соломон дав їй відповідь на всі її питання. Не було нічого невідомого цареві, чого б він їй не вияснив.
Як же побачила цариця савська всю мудрість Соломона, палац, який він збудував, страви до його столу, помешкання його придворних, розміщення його слуг, їхню одежу, його підчаших та всепалення, які він приносив у Господньому храмі, і їй аж дух забило, та й сказала цареві: «Правда було все те, що мені переказали в моїй землі про тебе й про твою мудрість. Не хотіла я вірити тому, аж покіль прибула сама і побачила своїми очима. Та мені й половини не сказано! Мудрість твоя і заможність більші, ніж чутка, що я чула. Щасливі жінки твої, щасливі оці твої слуги, що завжди стоять перед твоїм обличчям і слухають мудрості твоєї. Благословенний Господь, Бог твій, який вподобав тебе і поставив тебе на престолі Ізраїля; а це тому, що Господь любить Ізраїля віковічно, тому поставив тебе царем, щоб чинив ти суд і справедливість».
І надарувала вона цареві сто двадцять талантів золота і вельми багато пахощів та дорогоцінного каміння. Ніколи більше не прийшло стільки пахощів, як це надарувала цариця савська Соломонові.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 37(36), 5-6. 30-31. 39-40 (П.: пор. 30а)

Мудрість говорить праведних устами
або: Уста праведного висловлюють мудрість.

Вручи Господу свою дорогу, *
покладися на Нього, а Він подбає:
виведе твою праведність, наче світло, *
і, наче полудень, твою справедливість.

Уста праведного висловлюють мудрість, *
і його язик суд сповіщає.
Закон його Бога – в його серці, *
і його ноги не спотикнуться.

Спасіння ж праведних від Господа походить, *
Він – їхня твердиня у час скрути.
Господь їм допоможе і дасть їм спасіння, †
від грішників їх врятує; *
спасе їх, бо вони надіялись на Нього.

Спів перед Євангелієм
Пор. Йн 17, 17б. а

Алілуя, алілуя, алілуя

ТТвоє слово, Господи – то істина.
Освяти нас істиною своєю!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 7, 14-23

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус, покликавши знову людей, казав їм: «Послухайте Мене всі та зрозумійте. Нічого немає поза людиною, що входило б у неї і могло зробити б її нечистою, але те, що виходить із неї, – те робить людину нечистою».
І коли від людей Він увійшов до оселі, то учні запитали Його про притчу. А Він каже їм: «Невже й ви такі нетямущі? Хіба не розумієте, що все, що ззовні, входить у людину, не може зробити її нечистою, бо воно не йде до серця, а в шлунок, і потім виходить до відхожого місця, очищаючи всяку їжу?»
Він продовжував: «Що з людини виходить, те робить людину нечистою. Адже зсередини, з людського серця виходять злі думки, розпуста, крадіжки, вбивства, перелюб, захланність, лукавство, обман, безсоромність, заздрість, богозневага, гордощі, дурість. Все це зло зсередини виходить і робить людину нечистою!»

Слово Господнє

Переглядів 1 660
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2016., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні з вами хочу поділитися небесною радістю. Ви, дітоньки, відчиніть двері серця, щоб у вашому серці росла надія, мир і любов, яку дає лише Бог. Дітоньки, ви занадто прив’язані до землі й земних речей, тому сатана жбурляє вами, як вітер морськими хвилями. Тому нехай ланцюгом вашого життя буде молитва серцем і поклоніння Моєму Синові Ісусу. Віддайте Йому ваше майбутнє, щоб у Ньому ви були для інших радістю та прикладом свого життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 337
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (22)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)