Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 16 серпня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця ХІХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
ІсНав 24, 1-13

Читання з Книги Ісуса Навина

Ісус зібрав усі коліна Ізраїля в Сихемі й покликав старших Ізраїля, голів його, суддів його й начальників його, і стали вони перед Богом. Ісус сказав до всього народу:
«Так сказав Господь, Бог Ізраїля: «Ваші батьки, Терах, батько Авраама й Нахора, давно колись жили по тім боці ріки й служили богам іншим. Але я взяв батька вашого Авраама з країни, що по той бік ріки, водив його по всій землі Ханаанській, розмножив його потомків і дав йому Ісаака. Ісаакові ж Я дарував Якова та Ісава, і дав Ісавові на власність Сеїр-гору. Яків же й сини його пішли в Єгипет.
Тоді послав Я Мойсея та Арона й покарав Єгипет чудесами, що творив посеред нього. Потім Я вивів вас. Я вивів, отже, батьків ваших з Єгипту. І як ви прийшли до моря, кинулись Єгиптяни з колісницями й вершниками навздогін за вашими батьками до Червоного моря. І ті закликали голосно до Господа, і Він поставив між вами і єгиптянами густу мряку, і навів на них море, й воно їх затопило. Ви бачили на власні очі, що Я вчинив у Єгипті. Потім ви довгий час жили в пустині.
А згодом увів Я вас у землю аморіїв, що сиділи по тім боці Йордану, й воювали вони з вами, та Я віддав їх вам у руки, й ви заволоділи їхньою землею, і Я вигубив їх перед вами. Потім устав Балак, син Ціпора, цар моавський, і запопався воювати з Ізраїлем; послав він також по Валаама, сина Беора, щоб вас проклясти. Та Я не хотів слухати Валаама, тому він ще й поблагословив вас, і таким робом Я визволив вас з його рук.
Коли ж ви перейшли через Йордан і дійшли до Єрихону, то єрихонці заходилися воювати з вами, а також і аморії, перізії, ханааняни, хеттити, гіргашії, хіввії та євусії, але Я віддав їх вам у руки. Я послав поперед вас шершнів, і вони прогнали з-перед вас їх, отих двох царів аморійських, не меч твій і не лук твій. Дав Я вам землю, над якою ви не трудились, і міста, яких ви не будували, а одначе ви в них осілись і їсте плоди виноградників та оливних гаїв, яких ви не садили»».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 136(135), 1-3. 15-18. 21-24

Бога прославте – милість Його вічна

Хваліте Господа, бо добрий, *
бо милість Його вічна.
Хваліте Бога над богами, *

Хваліте Володаря над володарями,
Він кинув фараона та його військо в Червоне море, *
Він вів народ свій через пустиню.
Розбив царів великих, *

Знищив царів могутніх.
І дав їхню землю у спадщину, *
у спадщину Ізраїлеві, слузі своєму.
Він згадав нас у нашім приниженні, *
і визволив від наших гнобителів.

Спів перед Євангелієм
1 Сл 2, 13

Алілуя, алілуя, алілуя

Згадайте слово Боже не як слово людське,
а як воно є справді: як Боже слово.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 3-12

+ Слова Євангелія від святого Матея

Фарисеї підійшли до Ісуса і, спокушаючи Його, запитали: «Чи можна чоловікові відпустити свою жінку з якої-будь причини?»
Він відповів їм: «Хіба ви не читали, що Творець від початку створив їх чоловіком і жінкою, і мовив: „Тому покине чоловік батька й матір і пристане до своєї жінки, і будуть вони двоє одним тілом”, так що вони не будуть більше двоє, лиш одне тіло. Що, отже, Бог получив, людина хай не розлучає».
Кажуть вони до Нього: «Чому ж тоді Мойсей звелів дати розвідний лист і відпустити її?»
А Він сказав їм: «Задля жорстокости сердець ваших Мойсей дозволив вам відпускати жінок ваших; спочатку ж не було так. А Я кажу вам: Хто відпускає свою жінку – за винятком розпусти – і ожениться з іншою, той чинить перелюб; і хто ожениться з розвідкою, чинить перелюб».
Кажуть до Нього учні: «Коли така справа чоловіка з жінкою, то ліпше не женитись».
Він же відповів їм: «Не всі це слово розуміють, а ті лише, кому дано. Бувають-бо скопці, що з матернього лона такими народились; бувають і скопці, що їх люди оскопили; бувають і скопці, що самі себе оскопили задля небесного царства.
Хто може збагнути, нехай збагне».

Слово Господнє

Переглядів 1 457
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 2001., Меджуґор'є.
"Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю відкритися молитві. Дітоньки, живете в часі, коли Бог дає вам великі благодаті, а ви не вмієте їх використати. Ви турбуєтесь про все, а за душу й духовне життя найменше. Пробудіться з тяжкого сну вашої душі та скажіть Богові з усією силою ТАК. Зважтеся на навернення й святість. Я є з вами, дітоньки, і закликаю вас до досконалості вашої душі й усього, що робите. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)