Літургійні читання на 5 серпня (УГКЦ)

  • 05 серпня 2016, 00:30

Мучч. Трохима, Теофіла та ін.

Апостол
1 Кор. 7, 35-8, 7.
 
35. Кажу це вам на вашу користь, – не щоб накинути на вас петлю, але щоб ви гідно та ревно трималися Господа. 36. Коли ж хтось думає, що він негоже чинить супроти дівчини своєї, дозволивши перецвісти їй, і так мало б бути, то нехай робить, що хоче, він не згрішить; нехай одружується. 37. Але коли хтось твердо стоїть при своїй думці, і, без примусу, маючи владу робити, що захоче, вирішив у своїм серці берегти свою дівчину, той робить добре. 38. Тому той, хто віддає свою дівчину заміж, робить добре, а той, хто не віддає, робить ще краще. 39. Жінка – прив'язана до свого чоловіка, скільки віку його. Коли ж чоловік умре, вона вільна; за кого вона хоче, може вийти заміж, аби лише у Господі це було. 40. Однак, на мою гадку, вона буде щасливіша, коли зостанеться такою. Думаю, що і я маю Духа Божого. 1. Щождо ідоложертовного м'яса, то всім нам відомо, бо маємо знання; знання ж роздимає, а любов будує. 2. Коли хтось думає собі, що він щось знає, той ще не знає, як треба знати. 3. Якже хтось любить Бога, той спізнаний ним. 4. Отже, відносно споживання ідоложертовного м'яса, ми знаємо, що ідол є ніщо у світі, і що немає іншого Бога, крім одного. 5. Бо хоч і є так звані боги, чи то на небі, чи на землі, – їх бо і справді є чимало, отих богів, та чимало тих панів, – 6. для нас, однак, є лиш один Бог, Отець, від якого все і для якого – ми; і один Господь Ісус Христос, через якого – усе, і ми через нього. 7. Та не всі мають це знання. Деякі з-за привички до ідолів аж по сьогодні споживають м'ясо як ідольську жертву, а сумління їхнє, бувши слабке, скверниться.


Євангеліє
Мт. 15, 29-39.
 
29. Звідти Ісус, знову перейшовши над Галилейське море, зійшов на гору й сів там. 30. Сила народу прийшла тоді до нього, що мали при собі кривих, калік, сліпих, німих, чимало й інакших, та й клали їх до його ніг, а він зціляв їх. 31. І дивувались люди, бачивши, що німі говорять, каліки знову одужують, криві ходять і сліпі бачать, – і прославляли Бога Ізраїля. 32. Тим часом Ісус покликав своїх учнів і сказав їм: "Жаль мені цих людей, бо ось три дні вже, як вони перебувають зо мною, і не мають що їсти, а відпустити їх голодними не хочу, щоб, бува, не охляли десь по дорозі.” 33. Кажуть до нього його учні: "Де нам узяти стільки хліба в пустині, щоб нагодувати стільки люду?” 34. Ісус спитав їх: "А скільки в вас хлібів?” "Сім”, – кажуть, – "і кілька рибин.” 35. Тоді він звелів людям сісти на землю, 36. взяв сім хлібів та рибу, воздав хвалу, поламав і заходився давати учням, а ті людям. 37. Усі їли до наситу й назбирали куснів, що зосталися, сім повних кошів. 38. Тих же, що їли, було яких чотири тисячі чоловік, окрім жінок та дітей. 39. І відпустивши народ, Ісус сів до човна і прибув у сторони Магадану.

Переглядів 2 466
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 серпня 2014 року
Дорогі діти! Причина, по якій Я з вами, моя місія - допомогти вам, щоби перемогло Добро, хоча зараз це вам і здається неможливим. Знаю, що багато речей ви не розумієте так само, як і Я не розуміла всього того, що Мій син пояснював Мені, поки ріс біля Мене, однак Я вірила Йому і наслідувала Його. Того ж прошу і у вас - вірте Мені і наслідуйте Мене. Діти Мої, але наслідувати Мене - означає любити Мого Сина понад усе, любити Його в кожній людині без винятку. Щоб ви могли це, Я знову закликаю вас до самозречення, молитви і посту. Закликаю вас: нехай Євхаристія буде життям вашої душі. Я закликаю вас: будьте Моїми апостолами світла, які по світі поширюватимуть любов і милосердя. Діти Мої, ваше життя - це лише одна мить до вічного життя. І коли станете перед Моїм Сином, Він побачить, скільки любові ви мали у ваших серцях. А щоб ви належним чином ширили любов, Я прошу Свого Сина, щоб через любов уділив вам єдності через Нього, єдності посеред вас, єдності між вами і вашими пастирями. Мій Син вам завжди наново дарує Себе через них і оновлює вашу душу. Не забувайте про це. Спасибі вам!

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)