Головна > Свідчення > 24-годинна євхаристійна адорація за священиків в Кошіце

24-годинна євхаристійна адорація за священиків в Кошіце


11-07-2014, 12:01.
24-годинна євхаристійна адорація за священиків в КошіцеКонгрегація для духовенства у своєму листі від 8.12.2007 »Євхаристійна адорація для освячення священиків» закликає нас: «…Хочемо запровадити в церкві молитовний рух, ставлячи в центрі уваги безперервну 24-годинну євхаристійну адорацію, щоби молитви адорації, подяки, хвали, прохань і перепрошення зносилися до Бога безперервно в кожному куточку світу, з наміром збільшити кількість духовних покликань до священичого стану…»

«Добрий пастир, пастир за покликом Божого Серця, це найбільший скарб, який добрий Бог може дати парафії і є одним з найцінніших дарів Божого милосердя».

« Якби ми тут на землі добре збагнули, чим є священик, то вмерли би не від страху, а від любові… Без священика смерть і терпіння нашого Господа нікому б не послужили. Священик це власне той, хто продовжує справу відкуплення на землі…» « Яка користь з дому, наповненого золотом, коли немає нікого, хто відкрив би його двері? Священик має ключі до небесних скарбів: це він відчиняє двері; це він господар у доброго Бога; він доглядає Його добра…» « Залишіть парафію на двадцять років без пароха, і там будуть покланятися тваринам… Священик не є священиком для себе самого, але для вас» ( святий Жан Марія Віанней отець з Арс)

Діва Марія у Своїх посланнях з Меджугор’я постійно закликає і закликає нас до молитви за священиків і за нові духовні і священичі покликання. Учасники молитовних груп з кількох міських районів Кошіце, які вже багато років моляться за священиків і адорують перед Найсвятішими Тайнами, привітали цю відозву Конгрегації до духовенства, і цим відповіли на заклик Пресвятої Богородиці. В костелі Ісусового Серця, який належить до релігійної спільноти Єзуїтів, вже кілька років Вівтарне Таїнство виставляється до поклоніння, а саме після закінчення ранкової служби Божої, тобто від 7.00 аж до вечірньої відправи, тобто до 19.30. Серед молитовних груп виникла ініціатива, щоб це поклоніння тривало аж до наступної ранкової служби з наміром жертвувати ці молитви за наших священиків. Це поклоніння Вівтарним Таїнствам триває 24 години. Отці Єзуїти погодились надати свій храм. Безперервна 24-годинна адорація триває в їхньому храмі вже три роки, згідно з бажанням Конгрегації для духовенства. Її здійснюють молитовні групи з цілого міста. Протягом дня відбувається тиха адорація. Після вечірньої Літургії триває нічна адорація, яку модерують молитовні групи за розкладом, складеним на цілий рік. Намірення цих молитов жертвуються лише за священиків і нові духовні покликання. В молитві Розарію усіх священиків віддають Марії, Матері Найвищого і Вічного Священика Ісуса, Яка має особливе місце і роль в історії спасіння.
Кожна молитовна група протягом місяця готується до цілонічної молитви, інтенсивно молячись у своїй спільноті перед статуєю Матері Божої Фатімської. Спільнота перебирає цю статую від іншої спільноти в першу суботу місяця після нічної адорації і цілий місяць молиться і готується до нічного чування за наших священиків, яке відбувається першої п’ятниці місяця. На цю молитву приходять усі члени спільноти і приносять статую Діви Марії, щоб дивлячись на неї, постійно згадувати про Її послання.
«Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас з великою радістю – моліться, моліться, моліться, щоб допомогти Мені здійснити Мої плани для світу через це місце. Моліться за нові духовні покликання у Церкві та за справжню віру Моїх священиків. Дорогі діти, не забувайте, що Я з вами. Знову радісно дякую усім, які відважилися прийняти і жити Моїми посланнями.» (1 січня 2011 візіонерові Іванові)

Священик з Арс свого часу зміг змінити серця і життя стількох людей, бо зумів наблизити до них милосердну любов Господа. І в наш час потребуємо такого стилю проповіді і такого свідчення про правду Любові, тому маємо просити Пана жнив, щоб дарував світові таких пастирів. Закликаємо і інші молитовні спільноти долучитися до нас у цій молитві за священиків, щоб ми разом просили Діву Марію пробудити в душі кожного священика великодушне прагнення цілковито посвятити себе Христові і Церкві.

Марта Ухалова, Кошіце
Повернутися назад