Головна > Тереза Гажійова > Молитва - життя

Молитва - життя


6-10-2016, 09:19.

Молитва - життяТакі ясні й такі сильні слова. Молитися або не молитися - це питання життя і смерті. Без молитви немає ні миру, ні радості, ні майбутнього. Без молитви життя порожнє. Молитва - це життя душі. «Молитва - це розмова з приятелем, із яким часто й радо зустрічаємося, тому що ми впевнені в тому, що Він нас любить», - сказала св. Тереза Авільська.

У Святому Письмі ми знаходимо імена Божих друзів: Авраам, Мойсей, пророки, Ісусові приятелі... Протягом 35-ти років явлінь у Меджуґор'ї Діва Марія вчить нас, як такими друзями можемо стати й ми. Заклик до молитви - це Її найчастіше послання. Вона сама є для нас прикладом поєднання молитви та життя.

 

Марія сама є для нас прикладом поєднання молитви та життя...

 

У посланні від 2 вересня 2016 року Вона відкриває нам, як це можливо здійснити: «Діти мої, у своєму земному житті наслідуйте мій приклад. Моє життя було болем, мовчанням і безмірною вірою та довірою Небесному Отцеві. Ніщо не випадкове – ні біль, ні радість, ні страждання, ні любов. Усе це милості, які вам уділяє мій Син і які ведуть вас до вічного життя. Мій Син чекає від вас любові й молитви в Ньому. Молитися й любити в Ньому – як мати навчаю вас – це означає молитися в тиші своєї душі, а не лише проказувати вустами. Це є й найменший гарний жест, учинений в ім’я мого Сина, це терпеливість, милосердя, прийняття болю і жертва, вчинена заради іншого. Діти мої, мій Син дивиться на вас». І 2 лютого 2011 року Вона нам говорить: «Ви збираєтеся біля Мене, шукаєте свій шлях, шукаєте, шукаєте правду, але забуваєте про найголовніше - забуваєте правильно молитися. Ваші уста промовляють нескінченну кількість слів, але ваш дух нічого не відчуває. Блукаючи в темряві, ви і самого Бога уявляєте по-своєму, а не таким, яким Він є насправді у Своїй Любові. Дорогі діти, справжня молитва виходить із глибини вашого серця, з вашого страждання, з вашої радості, з вашого прохання про прощення гріхів».

Ісус постійно говорить до нас... Його голос ми зможемо краще зрозуміти тоді, коли в нас встановляться довірливі й близькі стосунки...

 

Жовтень присвячений Діві Марії. Ми уявляємо собі життя Марії, розмірковуючи над таємницями Вервиці: радісними, скорботними і славними. Кожним «Радуйся, Маріє» приводить нас до Божої близькості. І в нашому житті бувають таємниці радості, страждань, мовчання, питань. Марія пропонує нам Свій супровід, дається нам, як ніжна подруга, Матір, Яка допомагає пережитивати все, що б не відбувалося, як молитву віддання в Божі руки. Нехай станеться Божа воля, яка є нашим миром.

Марія вчить нас, як із Ним розмовляти, шукати відповіді на питання. В Її школі ми розуміємо, що, якщо запанує справжня дружба з Ісусом, жодна буря не зможе нас знищити. Дружба з Ним будується вірністю та витривалістю. Марія каже: «Молитися краще - це благодать, дана тим, хто молитися більше. Молитися більше - це особисте рішення». Ми вибираємо, кому присвятити найбільше часу, а хто буде нашим найкращим другом. У молитві ми знаходимо відповіді на питання. Бог постійно з нами, Він - у нас, а ми в Ньому. Він постійно говорить до нас. Звертається до нас у молитві, через природу, через ближнього, кожною ситуацією, що відбувається в нашому житті. Його голос і спосіб, яким Він промовляє до нас, ми зможемо краще зрозуміти тоді, коли в нас встановляться довірливі й близькі стосунки. Дружба з Ісусом призводить нас до любові, до спонтанного дарування себе ближнім.

Свята Мати Тереза ​​сказала: «Єдина причина нашого існування - все робити для Ісуса, з Ісусом, через Ісуса, в Ісусі».

Крок за кроком, своїми щоденними зусиллями проживати кожен момент у Божій близькості - тільки так наше життя стане молитвою. Марія є нашим прикладом. Непомітно, просто йдучи Євангелієм, нібито мовчки, проте приклад Її життя - це магніт, який притягує й надихає.


Молитва:

Маріє, дякуємо Тобі за заклик стати друзями Ісуса. Вчи нас віддаватися Богові вповні, слухати, розмовляти з Ним - так довірливо й близько, як Ти. Даруймо Тобі благодатний час жовтня за здійснення Твоїх планів миру. Нехай буде цей місяць часом Твоєї дії в наших серцях й у світі. Амінь.

Терезія Ґажіова


Повернутися назад