Меджугор'є - місце молитви, миру»Медіа»Відео»Молитви»Свята Меса. IX Meджуґорська молитовна зустріч в Україні

Свята Меса. IX Meджуґорська молитовна зустріч в Україні

  • 11 травня 2017, 17:14
Вершиною молитовного дня стала урочиста Євхаристія, яку очолив єпископ-ординарій Мукачівської Дієцезії Антал Майнек. У проповіді єпископ сказав, що єдиною особою, котра у своєму серці мала віру після смерті Христа, була Пресвята Діва Марія. Адже апостоли повертались до свого колишнього життя як це пролунало у Євангелії про учнів, котрі прямували в Емаус. Набагато раніше до цього Єлизавета у своєму зверненні до Марії визнала: «Благословенна та, що повірила у сказане тобі Господом», отож єпископ поставив перед присутніми питання: «У що ми віримо?»
«Чого нас навчають ті учні, які тікають з Єрусалима і повертаються в Емаус?» - спитав єпископ Антал. «Вони повертаються, сповнені смутку. Вони не зрадили Ісуса як Юда Іскаріот. Вони по своєму вірили Господу, але зневірені, бо сталося не так як вони очікували. У чому схожі ми до цих учнів? До Петра, до Томи, які були так розчаровані тими стражданнями і смертю Ісуса на хресті. Адже після такого піднесення віри відбувається спад – саме у цьому ми подібні до апостолів. І тільки Богородиця сприйняла таємницю страждань Христа так само як сприйняла таємницю втілення у своєму лоні... Кожна людина має можливість, йдучи за Ісусом Христом, піднестись до духовних вершин. Адже кожен покликаний до святості» - сказав ординарій Мукачівської Дієцезії.
Владика сказав, що тішиться, що Пресвята Діва Марія, яка з’явилася у багатьох місцях у світі збирає навколо свого Сина багато людей як і сьогодні у нашому кафедральному соборі, навчаючи всіх нас жити і вірити, довіряти та слідувати за Її Сином.
На кінець меси присутні взяли участь посвяченні себе Пресвятому Серцю Ісуса та Непорочному Серцю Марії.
Переглядів 2 401
Додати коментар