Меджугор'є - місце молитви, миру»Медіа»Відео»Проповіді»Проповідь архиепископа Луїджі Пеццуто. Младіфест, Меджуґор'є 02.08.2019

Проповідь архиепископа Луїджі Пеццуто. Младіфест, Меджуґор'є 02.08.2019

  • 19 серпня 2019, 17:55
У своїй проповіді Монс. Пеццуто торкнувся девізу Младіфеста цього року - «Йди за Мною».

«Уявіть Ісуса, який ходить серед вас; підходить і зупиняється перед тобою, як зупинився Він одного разу перед Петром та іншими апостолами, перед митарем Матфеєм, і, не зводячи з тебе очей, каже: «Йди за Мною». Однак в історії людства існувала особистість, до Якої Слово Боже вперше звернулося із закликом піти за Ним.

Ця особистість - Марія, юна дівчина з Назарета, «Діва, заручена з чоловіком на ім'я Йосиф, з дому Давидового» (Лк. 1,26), сказав монс. Пеццуто, пояснюючи далі справжнє значення призиву «Йди за Мною».

«Коли Бог в Ісусі говорить тобі «Йди за Мною», це означає що Він, Бог, схиляється над тобою в любові до тебе. Це означає, що ти «вкрав Його серце, а Він наповнив тебе світлом».

І це те, що сталося в Марії: Бог схилився над Нею, полюбив Її і наповнив Своїм світлом, тобто Своєю милістю, благодаттю, Своїм власним життям. І ось Марія сповнена благодаті.

Зараз, коли це «Йди за Мною» Бог промовляє кожному з нас, ми вступаємо на той же шлях, що і Марія, і на шлях всіх тих, до кого Він звертався і говорив і продовжує говорити: «Йди за Мною», - пояснив в своїй проповіді архієпископ. На завершення він закликав нас: «хай наша молитва буде не тільки невтомним проханням про "Божу" допомогу в наших потребах, як у нас це зазвичай буває».

Будемо замість того більше просити про благодать, щоб допомогти Богу, щоб Він схилився до нас на вулиці, у нас вдома, в усіх сферах суспільного, культурного, економічного життя і т.д. Одним словом, попросимо, щоб Бог удостоїв нас того ж образу і стилю життя, що і у Марії, віруючою гарячої і радісною, вільної і сильної », - сказав на завершення архиєпископ Луїджі Пеццуто, представник Святого Престолу в Боснії і Герцеговині.
Переглядів 1 939
Додати коментар