Головна > Тереза Гажійова > Дозвольмо Ісусові народитися (Тереза Ґажійова)

Дозвольмо Ісусові народитися (Тереза Ґажійова)


6-12-2019, 16:09.

 

Дозвольмо Ісусові народитися (Тереза Ґажійова)У передріздвяний час багато людей будуть поспішати, працювати й готуватися до Різдва так, що в них не залишиться часу ні на молитву, ні на добру святу Сповідь, ні на Св. Месу, а це означає, що в них не буде часу для зустрічі з Богом. А якщо не відбудеться різдвяної радості, мир Різдва не може тривати довго. Він закінчиться добрим обідом, вечерею або прийманням подарунків, приготованих одне одному.

Такий мир уже завтра розвіється, як дим на вітрі. І це означає, що Різдво пройшло без Ісуса, без Творця миру. І це для людини є чимось жахливим, бо тривога буде вічно її переслідувати на її неспокійних шляхах, і це ніколи не закінчиться, – пише отець Славко Барбарич в одному зі своїх передріздвяних роздумів.
Ми самі вирішуємо, допустити цю трагедію чи ні. Марія й сьогодні повторює нам: «Нехай цей час буде для вас часом молитви. Без Бога не маєте миру». Щоб бути спокійними, нам доводиться докладати стільки зусиль! Ми заспокоюємо себе надміром їжі, покупками, мандрівками, спортом, ми задоволені, коли добре виглядаємо – у всьому цьому ховається наше прагнення до миру, спокою.
Миру шукає й людина, яка курить, п’є, захоплюється азартними іграми, проводить занадто багато часу в Інтернеті. Це короткочасний мир, а потім нам потрібно знову щось зробити, щоб його досягти. Це мир, знайдений на шляху брехні та в хибних речах.
У різдвяних посланнях Діва Марія повторює нам: «Особливо в цей час моліться, щоб у ваших серцях народився маленький Ісус, Творець миру»; «Він, Який Сам є миром, хай через вас дарує мир усьому світу»; «Ісус – Цар миру, і тільки Він може дати вам мир, якого ви шукаєте».
Згадаймо, як на Різдво 25 грудня 2012 року під час об’явлення Діви Марії промовив маленький Ісус, який був на Її руках: «Я ваш мир – живіть за Моїми заповідями».
Ми спокійні, коли ми дотримуємося Божих правил, коли наше серце ні в чому нас не звинувачує.
«Світ у війні, тому що серця повні ненависті й ревності. В очах видно, дітоньки, немир, тому що не дозволили Ісусові народитися у ваших життях», – каже нам Марія в сьогоднішньому посланні.
Ми можемо змінити власний погляд, бо це ми вибираємо, як будемо дивитися. Так багато можна прочитати в наших очах! Коли Ісус народиться в нашому серці, Він буде дивитися нашими очима. Погляд Ісуса сповнений любові, він завжди піднімає нас, ніколи не зводить із нас очей, любить, змінює життя. Коли хтось відкриває своє серце для люблячого погляду Ісуса, його життя змінюється.
Різдво змінило світову історію та історії людей, що повірили в те, що справжній мир може дарувати нам тільки Ісус. І посеред страшних воєн, ненависті й ревнощів ми можемо дивитися на все повними миру очима й свідчити про силу Його любові, яка сильніша за все зло. Так, як показав нам це сам Ісус на хресній дорозі: у страшних муках, оточений ненавистю й ревнощами. Це підтверджують і багато святих, мучеників минулих століть, а також і наших днів: св. Максиміліан Кольбе, Едіт Штайн ...
Марія показує, яким чином і ми можемо досягти цього. Вона висвітлює нам шлях Своєю любов’ю, присутністю, посланнями. З Меджуґор’я невпинно звучить Її заклик до молитви про дорогоцінний дар миру, який ми можемо вимолити для себе й для інших.
Вона пропонує нам перевірені засоби: молитву за мир у серці й у родині. «Шукайте Його, моліться, і Він подарує вам Себе в Дитяткові, Який є радістю й миром. Я з вами й молюся за вас».
Вирушаймо разом із Марією шукати Ісуса. Коли частіше вимикатимемо екран телевізора, комп’ютера, мобільного телефону, ми будемо здатні побачити обличчя дітей, чоловіка, дружини, людей похилого віку, хворих, покинутих, у яких прихований лик Ісуса.
Або, вимкнувши музику, радіо, зможемо почути голос Ісуса в голосі нашого серця й наших ближніх.
Іншими словами, коли ми наважимося шукати Ісуса з Марією в Її школі – ми знайдемо Його. Вона вчить нас знаходити Його в Святому Письмі, у молитві, у зреченні, у Таїнстві Сповіді, прощенні, прийнятті хреста, у ближніх, у природі, у кожній ситуації, яка відбувається в нашому житті.
Перед нами благодатний час очікування народження Царя миру. Подаруймо цей час Діві Марії. Вона краще знає, як і де ми можемо знайти Ісуса, Який бажає народитися в наших серцях і перебувати в них, стати носієм миру для інших. Марія каже нам: «Дорогі діти, Я бажаю, щоб ви проживали ці дні так, як проживаю їх Я. З радістю хочу вести вас і показати вам радість, до якої хочу привести вас. Тому, дорогі діти, моліться й повністю віддайте себе Мені!»
МОЛИТВА
Маріє, у цей час Адвенту з радістю віддаємо себе Тобі! У Твоєму Серці ми хочемо готуватися до народження Ісуса. Допоможи нам залишатися вірними молитві, щоб цей час став часом молитви за мир у наших серцях, сім’ях, у світі. Дякуємо Тобі за нагадування про те, що в наших очах видно занепокоєння. Допоможи нам розпізнати й усунути те, що турбує нас і викрадає мир нашого серця. З’єднані з Тобою, ми молимося за тих, чиї серця сповнені ненавистю й ревнощами. Розпростри Свій Материнський Покров особливо над тими місцями, де війни, насильство, страх. Ввіряємо Тобі всіх, хто блукає по цьому світі й не може знайти спокою, щоб вони отримали його в народженні Ісуса. Нехай різдвяний мир запанує в кожному серці, сім’ї та в усьому світі. Амінь.


Повернутися назад