Головна > Тереза Гажійова > Це благодатний час (Терезія Ґажіова)

Це благодатний час (Терезія Ґажіова)


5-04-2019, 13:48.
Це благодатний час (Терезія Ґажіова)Сьогоднішнє послання дуже інтенсивне й повне контрастів. Мова в ньому йде про життя - у буквальному сенсі цього слова. Марія звертає нашу увагу на те, чого нам не вистачає: ми порожні та без радості, тому що без Бога, не маємо миру, тому що не бачимо у своєму ближньому брата. Ми більше схиляємося до смерті, ніж боремося за життя, а в серцях і народах замість миру панують війни. Небесна Матір не тільки говорить про цей сумний стан, у якому ми знаходимося, Вона вже 37 років приходить із Неба в Меджуґор’є з надією. Богородиця хоче пробудити нас, мобілізувати й показати, що необхідно з цим усім робити.

Її Материнські поради дуже вимогливі, що не слово - то виклик: «Це благодатний час»; «Закликаю вас до навернення»; «Вирішіть вибрати Бога»; «Моліться, поки молитва не стане для вас життям»; «Шукайте Бога в природі, яка бореться за життя»; «Поверніться до Бога». Її заклики - це її бажання надихнути нас для життя вічного.

Вона каже нам: «Це благодатний час», - тим самим викриваючи перед нами пастку цього світу про те, що час - гроші. Багато речей залежить від того, чи відбулося щось у правильний момент. Щоб досягнути успіху в житті, важливо вловити потрібний момент. Це стосується й духовного життя.

Благодатний 40-денний період Великого посту так мудро розташований саме під час весни. У цьому, безумовно, ховається Сам наш Господь і Його любов. Якщо ми не помітимо приходу весни, то поля залишаться порожніми, без плодів. Так і з нами самими - якщо під час посту ми не почнемо працювати над своїм наверненням, то залишимося порожніми. І ми можемо бути причиною болю Ісуса, якщо не розпізнаємо часу Його відвідин.

«Навернення - це найважливіше послання, яке Я вам дала», - сказала Діва Марія в одному з послань. Ми знаємо з досвіду, що коли починаємо серцем проживати основні Її послання - молитися серцем, щодня читати Євангеліє, постити в середу й п'ятницю, сповідатися серцем і часто приймати Святе Причастя, - тоді в нас починається нове життя. Це умови, в яких заховано Царство Боже, Божа воля й мир нашого серця.

Ісус любив природу. У ній Він знаходив діло рук Свого Отця, Який усе створив із любов’ю для Своїх дітей. Важливі теми Він пояснював прикладами, узятими з природи. Згадаймо, як Він пояснює, що «так і Боже Царство, як той чоловік, що кидає в землю насіння...», згадаймо притчу про кукіль між пшеницею, про неплідну смоковницю, або ... «Я - виноградина, ви - гілки». І Діва Марія приводить нас до природи: «Як природа відновлюється до нового життя, так і ви покликані до навернення; шукайте в природі Бога, Який вас створив, бо природа говорить і бореться за життя, а не за смерть».

«Сьогодні хочу вам сказати, щоб ви почали працювати над своїми серцями так, як працюєте на полях», - сказала Вона 25 квітня 1985 року. Ми знаємо, що якщо не будемо обробляти землі, вона не принесе плодів, поле залишиться мертвим. Так само це і з нашим серцем. Коли ми зауважимо, чому присвячуємо найбільше часу, то це нам допоможе побачити, що для нас на першому місці. Уже саме розпізнання та усвідомлення цього багато значить. А далі необхідно міняти порядок речей і використовувати свій час на те, що приведе нас до Неба.

У посланнях Марії заховане Її прагнення вічного життя для нас. Вона знає наше майбутнє, вона приходить звідти. «Дітоньки, життя коротке, використайте цей час для творення добра...»; «Життя кожного з вас важливе й дорогоцінне, бо є даром від Небесного Отця для вічності...»

«Не забувайте, що ваше життя не є вашим, але даром, яким маєте радувати інших та вести їх до вічного життя...»

Дозволити Марії вести себе - це означає розумно використовувати теперішній момент. Учитися бути в потрібний час у потрібному місці. Бути з Ісусом зараз і саме там, де ми знаходимося. Він присутній у братах, ближніх, голодних, спраглих, подорожуючих, нагих, хворих, ув’язнених... Згадаймо Його обіцянку: «Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили».

Тільки з Ним теперішній момент стає благодатним часом і днем спасіння. Нехай нас надихає приклад Марії, із Нею ми на безпечному шляху до життя вічного.

Молитва:

Небесний Отче, Ти володар часу, податель життя та благодаті. Зішли нам Духа Твого, щоб ми розумно й відповідально використовували благодатний час, дарований для нашого навернення. Прийди, Духу Святий, і віднови нашу спрагу до молитви, наш голод за Богом і Божим миром. Силою Своєї любові й милосердя відкрий наші очі, щоб ми бачили брата в особах наших ближніх. До Тебе ми кличемо й разом із Марією просимо про наше щире повернення до Тебе. Амінь.

Взято з газети Світло Марії


Повернутися назад