Головна > Тереза Гажійова > Закликаю вас – не є пізно (Терезія Гажіова)

Закликаю вас – не є пізно (Терезія Гажіова)


7-10-2018, 18:52.

Закликаю вас – не є пізно (Терезія Гажіова)

Ісус любив природу. Він із радістю наводив приклади з природи, говорив мовою притч. Марія знає це, ведучи нас до Ісуса. І вона навчає нас у природі відкривати Божу любов. У Своїх посланнях Вона каже: «І сьогодні закликаю вас, щоб у барвах природи славити Бога-Творця. Він вам говорить і через найменшу квітку про Свою красу й глибину любові, з якою створив вас. Дітоньки, нехай молитва випливе вам із серця, як свіжа вода з джерела. Нехай пшеничні поля говорять вам про Милосердя Боже до кожного створіння. Тому відновіть молитву подяки за все, що вам дає» (25.08.1999). 

Восени, збираючи багато плодів, ми відчуваємо вдячність за те, що Бог благословив наш урожай. Марія ділиться з нами: «І ви Моїм приходом прийняли обильні дари та плоди».

«Її благодатна присутність – найсильніше послання», – казав отець Славко Барбарич. Цариця миру тут, із нами, уже 37 років. День у день Вона приходить до Меджуґор’я. Завдяки Її присутності ми бачимо багато плодів – навернення, зцілення, нові покликання, діла милосердя по всьому світі. Ясно, що без Її явлінь люди б не приїжджали до Меджґор’я. Вона тут. Її благодатна присутність приводить нас до Ісуса, у нас відкриваються очі, міняється життя.

Об’явлення Марії – як магніт, який притягує душі до Бога. Наскільки ми відповімо на Її заклик, залежить від нас. Ключ знаходиться в нас. Її послання, якими Вона веде нас, – це шлях, вихід, Божий подарунок. Достатньо жити тим, що Вона каже, – і Бог благословить нас стократ.

Один священник, який часто приїжджає до Меджуґор’я, каже: «Протягом цих кількох днів паломництва Марія наче бере моє серце до Свого й міняє його. Я не знаю, що Вона з ним робить, але воно стає іншим, більш чуйним, відкритим, здатним любити більше».

Ісус сказав: «Із Царством Небесним так, як з отим чоловіком, що кидає насіння в землю: чи спить він, чи встає, чи то опівночі, а чи вдень, – насіння те кільчиться й росте. А як – він сам не знає. Сама від себе земля плід приносить: спершу стебельце, потім колос, а потім повну в колосі пшеницю. А коли плід доспіє, він зараз же з серпом посилає, бо жнива настали» (Мр. 4: 26-29). Також у притчі про сіяча Він говорить: насіння впало на добрий ґрунт, – це ті, хто слухає слово, зберігає його в доброму та великодушному серці й із наполегливістю приносить плід.

Під Маріїним проводом наше серце стає добрим і великодушним. Закликом до молитви, посту, навернення, до Євхаристії, Святої Сповіді, читанню Слова Божого, поклонінню, до роботи над своїм серцем Діва Марія хоче, аби наше серце відкрилося Божій любові й дозволило Богові міняти нас. Так зростає наша віра й довіра до Бога, надія і любов. Ми стаємо благословенням для інших, приносячи плоди добрих діл.

«Наскільки ви відповіли на Мій заклик, Бог знає». Нам може видаватися, що ми відповіли. Перед Богом нічого не залишається скритим. «Ще не пізно», – говорить нам Марія. Ніколи не пізно вирішити вибрати Бога. Згадаймо розбійника при розп’ятті Ісуса. В останні хвилини життя він зважився вибрати Ісуса, і йому було даровано Небо.

Цариця миру каже: «Діти Мої, ви вільні вибирати добро чи зло». Бути вільними значить, що в нас є можливість вибрати без примусу. У молитві ми можемо найти правильне рішення. «Діти Мої, вам дана свобода вибирати, але Я прошу вас, як Мама: виберіть свободу для добра». «Не забувайте, дітки, що ваша свобода – це ваша слабкість, тому слідуйте за Моїми посланнями серйозно».

Послухаймося нашої Небесної Матері – і побачимо дію Божого благословення в нашому житті. Їй належить місяць жовтень, віддаймося Її веденню молитвою Розарію та проживанням Її послань.

Молитва:

Небесний Отче, дякую за приходи Марії до нас. Силою Свого Святого Духа зроби нас здатними прийняти цю велику благодать і дар. Маріє, допоможи нам відповісти на Твій неустанний заклик до навернення й святості. З’єднані з Тобою, ми просимо про святість та захист усієї Церкви. Амінь. 

Взято з газети Світло Марії


Повернутися назад