Головна > О. Любо Куртович OFM > З Богородицею на дорозі спасіння (о. Любо Куртович, OFM)

З Богородицею на дорозі спасіння (о. Любо Куртович, OFM)


3-04-2020, 22:03.

 

З Богородицею на дорозі спасіння (о. Любо Куртович, OFM)Послання Богородиці, Цариці миру, 25 березня 2020 року через візіонерку Марію

"Дорогі діти, Я з вами всі ці роки, щоб вас вести дорогою спасіння. Поверніться до Мого Сина, поверніться до молитви й посту. Дітоньки, дозвольте, щоб Бог говорив вашому серцю, бо сатана владарює й хоче знищити ваші життя та землю, по якій ходите. Будьте відважні й вирішіть вибрати святість. Побачите навернення у ваших серцях і сім’ях, молитва буде почута, Бог вислухає ваші благання й дасть вам мир. Я з вами та всіх вас благословляю Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.


Майже весь світ живе під натиском пандемії, яка нестримно поширюється все більше та швидше. Невидимий і крихітний вірус, до кінця не знаний навіть ученим, у людях викликає страх і паніку. Ми живемо з відчуттям якщо не пригніченості, то принаймні з більшою чи меншою мірою дискомфорту. Життя всюди сповільнилася й майже зупинилося. Люди закриті на карантині - у себе в будинках. І ніхто точно не знає, скільки ще це триватиме.

Зараз посеред усього, що на нас обрушилося, ми якось спонтанно очікуємо рішення. Не бачачи рішення людського, сподіваємося на нього з неба. Але немає експрес-рішення. Немає рішення, на яке ми, можливо, б сподівалися. Немає ні експрес-молитви, ні готових рецептів. Ні Богородиця не пропонує їх у готовому вигляді, без нашої участі та включеності. Немає готових рецептів щастя, немає швидкого вирішення цих нововиниклих проблем, які зачіпають усіх людей незалежно від віри, раси, національності, соціального статусу. Усі ми рівні в цій біді.

У той час, як люди турбуються, як зберегти здоров'я, Божа Матір у Своєму посланні говорить про спасіння. Здоров'я - цінність й неоціненний скарб. Людина докладає зусиль, щоб його зберегти і, якщо втрачає, усіма способами старається повернути його. Медики працюють, щоб удосконалювати медичну науку для збереження здоров'я людей.

Зараз ми бачимо лікарів, епідеміологів, вірусологів, медсестер, учених, співробітників кризових служб і всіх, хто намагається вирішити цю ситуацію, і відчуваємо, що вони безсилі. Відчуваємо, що рішення виходить не з землі, від смертних, а з неба, - і Божа Матір направляє наш погляд до неба, до Свого Сина Ісуса, до спасіння. Вона прагне відкрити нам очі віри, щоб ми зуміли розпізнати й пізнати, хто ми. Такі надзвичайні ситуації в житті можуть стати приводом для осмислення своїх життєвих цінностей. Так легко ми забуваємо про існування Бога, Який у Своїй руці тримає світ, усесвіт і наші маленькі життя, які опинилися під загрозою крихітного вірусу...

І Божа Матір прагне відкрити нам очі на найважливіше - на наше спасіння. Увага й турбота про спасіння не виключають  нашої боротьби за здоров'я. Вона хоче тільки  нам сказати, що здоров'я й життя тут, на землі, - це не найцінніше. Усе не закінчується тільки на цьому. Є щось набагато цінніше й дорожче. Ми створені для неба, вічності, для Бога.

Здоров'я важливе, але спасіння ще важливіше. Бог не обіцяв нам раю тут, на землі, і бездоганного здоров'я, тому що тут усе обмежено. Як говорить Псалом 102: «Спервовіку світу Ти заснував землю і небеса - діло рук Твоїх. Вони загинуть,  Ти ж будеш стояти; усе постаріється, немов одежа...»

Директор інфекційного відділення в міланській лікарні Амедео Капетті сказав: «Битва за здоров'я - битва програна, рано чи пізно ми будемо всі переможені. Але здоров'я - тільки інструмент, за допомогою якого ми можемо пізнати Того, Хто це життя нам дав».

У всьому цьому не шукаймо винного, не засуджуймо, але прощаймо іншим і собі та вміймо просити вибачення, щоб пережити те, що Ісус обіцяв нам – спасіння. А спасіння - це цілісність особистості, зцілення всього нашого єства. Коли Ісус зціляв тіло, Він завжди пов'язував це з прощенням гріхів і наверненням серця.

І сьогодні звучать Його слова: «Не тривожтеся за своє життя. Ваш Отець знає, що ви потребуєте». Послання Божої Матері - лише відлуння слів Її Сина. Цей світ створила не людина, а Бог. Тому людина до кінця не знає ні світу, ні законів природи. Над усіма силами й законами природи існує Він, Котрий є Отець. Існує Отець, Який тримає все у Своїй руці й усім керує.

Просімо про заступництво Марії, Цариці миру, щоб зуміти побачити всі наші неправильні дороги, хвороби душі, сліпоту серця й пережити спасіння, яке дарує нам Ісус Христос, єдиний Спаситель.

МОЛИТВА

Небесна Мати Маріє, Царице миру! Скільки разів в історії Ти приходила до нас, щоб спонукати до єднання всіх дітей світу в молитві й любові. Твій же ворог, диявол, намагається розділити, роз'єднати, поставити Твоїх дітей одне проти одного. Він, батько брехні й убивця, прагне підірвати братське та сестринське єднання людей будь-якими засобами й усіма можливими способами, використовуючи і страх перед новим вірусом. Просимо Тебе, простягни Свій Покров над нами. Зупини подальше поширення вірусу, допоможи зараженим та всім медикам, які борються за здоров'я. Дай, щоб за Твоїм заступництвом і під Твоїм проводом ми могли вдосконалюватися в християнському житті, особливо в молитві й стриманості заради благополуччя ближніх, у взаємній любові. Дай нам сил бути справжніми свідками досконалої любові в Церкві, з'єднаними всупереч всім задумам поділу та роз'єднання. Навчи нас любити Ісуса, Який не перестає чекати нас, живий, присутній у Євхаристії, у дивовижному й смиренному даруванні Себе, щоб за Його прикладом ми вміли любити кожну людину.

Дякуємо Тобі, Мати Маріє! Чувай над нами, формуй наші серця, щоб вони завжди були готові приймати та шанувати інших, засвідчуючи про Твої близькість і присутність, які несуть благословення зцілення. Амінь.


Повернутися назад