Головна > Новини > Монс. Хосер відслужив Святу Месу і поспілкувався з членами молитовних спільнот з Меджуґор‘я

Монс. Хосер відслужив Святу Месу і поспілкувався з членами молитовних спільнот з Меджуґор‘я


6-03-2019, 10:30.
 
Монс. Хосер відслужив Святу Месу і поспілкувався  з членами молитовних спільнот з Меджуґор‘яСпеціальний Апостолький Візитатор для парафії Меджуґор‘є, Монс. Хенрік Хосер поспілкувався із членами молитовних спільнот з Меджугор‘я, а також та був головним служителем Святої Меси, присвяченій даній зустрічі, у співслужінні з багатьма священиками та парохом Меджуґор‘я, о. Марінко Шакотою. 
Архиєпископ Хосер сказав, що всі 22 молитовні спільноти, які діють в Меджуґор‘ї, є «Однією Великою Меджуґорською Спільнотою».
«Святий Апостол Петро дає нам приклад із напоумленнями про те, як потрібно жити в Церкві і як дбати про паству: не через примус, але через свобідну волю, і не через ганебне користолюбство, але охоче і з великодушністю. Не владарювати на тими, хто їм поручений, але бути прикладом для пастви. Лідери спільнот мають головним завданням служити спільноті», – зазначив Монс. Хосер, говорячи про те, як підтримувати дух братерства в наших спільнотах.
Він сказав, що кожен з нас, відповідальний за життя в спільноті, повинен мати деякі зовнішні критерії для оцінки своєї поведінки і дій. 
«Перше і найважливіше посилання - це Євангеліє, тому всі наші думки і вчинки мають бути занурені а в ньому, у відповідності з вченням Ісуса Христа. Далі йдеться про Десять Божих Заповідей, а потім про конституцію кожної окремої громади. Якщо наша поведінка є правильною, якщо ми живемо згідно Десяти Божих Заповідей, Євангелієя і конституції, і в той же час маємо послух Євангелії, Христу та Церкві, то ми будемо на правильному шляху», - сказав Монс. Хосер.
Він також зазначив, що загальними критеріями здорового оточення і святості спільноти є любов, радість і мир; трьома особистими критеріями є довготерпіння, доброта і милосердя; і, на кінець, три критерії для належного функціонування спільноти: віра, лагідність і здержливість.
«Всі ці дев‘ять елементів, про які я згадував, є плодами Святого Духа. Євангеліє говорить нам, що якщо ми ходимо в Дусі, ми також живемо в Дусі. Коли ми отримуємо ці дари, то також повинні проявлятися і  плоди», -  сказав на кінці проповіді Монс. Хосер і завершив словами «Sapienti sat!» («Мудрому достатньо!»)

Тут можна побачити фотогалерею святкування. (Фото)

Повернутися назад