Головна > Новини > Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»

Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»


24-07-2017, 14:04.

Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»О. Александр (праворуч на фото) є священиком протягом трьох років. Він походить із Паризької Архиєпархії. Цього року взяв участь у 22-му Міжнародному семінарі для священиків в Меджуґор'є та був нашим гостем у радіопрограмі на радіо «Mir» Меджуґор'є:

«Я живу в спільноті з багатьма священиками, які були відправлені на служіння до інших єпархій, близьких до Парижа, єпархій у яких не вистарчає священослужителів. Народився у дуже традиційній католицькій сім'ї, в якій було 4-ро дітей. Я виріс у вірі, але втратив її у підлітковому віці, як і багато інших молодих людей. Моя старша сестра змотивувала мене приєднатися до однієї молитовної  групи і завдяки цьому я відкрив щось нове, саме там -  те, що віра й радість можуть іти поруч. Пізніше брав участь в духовній віднові, організованій спільнотою Beatitudes, і там у мене була перша належна сповідь. Також в цей час посправжньому досвідчив, що  Бог є Любов'ю. Раніше я знав це тільки теоретично, але згодом зміг це повністю побачити і тоді вирішив сказати Господу - Ось я, перед Тобою!».

В семінарі для священиків отець взяв участь вперше: «Мою увагу привернула не так тема семінару, як саме місце, так, як Меджуґор'є є не тільки місцем молитви для мене, але й місцем глибокої віднови. Коли  уперше приїхав сюди, це було у 2010 році, я не міг приступити до сповіді. Тепер я знову тут, щоб побачити, як це робиться в Меджуґор'є і чому люди так сильно хочуть зізнатися в своїх гріхах. Цього разу я ще більше відчув, що Меджуґор'є - це не просто місце Божої Матері, а місце, де людина з'єднується з Богом, із Ісусом Христом. Це саме те місце, в якому Христос знаходиться у центрі. Можна чітко побачити, як тут усе спрямоване на Христа - це глибоке вшанування Розп'яття Пресвятого Хреста, яке відбувається щоп'ятниці, Поклоніння Пресвятим Дарам (Адорація), медитуючі молитви. Все це є свідченням того, як послання Богородиці скеровують нас до Ісуса. Те, що присутнє тут є і дуже простим водночас. Богородиця не дає нам якихось нових інструкцій, як слідувати за Ісусом. Я думав над тим, як відбувається Адорація Пресвятих Дарів у нашій парафії, але можливо у нас немає Сили Святого Духа, коли ми молимось Розарій. Дуже важко представити молитву на вервиці, як джерело сильної віри та зустрічі з Христом. Завжди намагаюся навчати молодих людей молитися на вервиці(молитву Розарію) щодня, але зараз я відчуваю, що повинен робити це навіть з більшим запалом, тому що пригадую собі запрошення Богородиці перед моїм наверненням молитися молитву Розарію серцем» -  сказав Отець Александр.


Повернутися назад