Головна > Новини/О. Любо Куртович OFM > Прошу в Ісуса миру для вас і миру між вами

Прошу в Ісуса миру для вас і миру між вами


11-01-2015, 22:12.

ПРОШУ В ІСУСА МИРУ ДЛЯ ВАС І МИРУ МІЖ ВАМИ

Послання Богородиці – Цариці Миру від 25 грудня 2014 року

Дорогі діти! І сьогодні на руках приношу вам Свого Сина Ісуса і прошу від Нього мир для вас і мир між вами. Моліться і поклоняйтесь Моєму Синові, щоб у ваші серця ввійшли Його мир і радість. Молюся за вас, щоб були якнайбільше відкриті молитві. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик.

Одним із перших послань Пресвятої Богородиці було таким: «Дорогі діти, нехай буде мир між людиною і Богом та між людьми». Богородиця в Меджуґор’ї представилася як Цариця миру. Вона є Матір’ю Ісуса, Матір’ю Царя миру. Тільки Він, Ісус, може нам дати правдивий мир і радість. На річницю своїх об’явлень Богородиця говорила нам у посланні: «Я бажаю всіх вас вести тільки до Нього, і в Ньому знайдете правдивий мир і радість вашого серця».

Власного серця ми не можемо обманути. Воно ж бо знає, Хто його сотворив і Хто єдиний може наповнити його сенсом і миром. Ми носимо в собі пам’ять про втрачений рай. У кожній людині є прагнення невинності, прагнення дитячої чистоти. В глибинах серця лежить захований скарб, який постійно шукаємо. Наші очі споглядають земне, а серце шукає за вічним та небесним. Пресвята Богородиця закликає нас шукати віру через надію, мир через молитву і любов через Ісуса, Який є Дорогою, Правдою і Життям.

Жити в мирі та знайти свій шлях – то кульмінація життя. Як би нам не виглядало, але життя не може бути до кінця сповнене ані знаннями, ані почестями, ані успіхами, ані перемогами. Життя досягає повноти тільки у внутрішньому світі, тихому щасті і впевненості, яку дарує довір’я до когось, а не у щось. Знайти когось правдивого як опору і правдиву підтримку – то принесе мир.

Але навіть і той хтось може стати ненадійною опорою, тому що є з такого самого матеріалу, людського, а люди є тимчасовими та непостійними, «швидкопсувними». Тому мудрість полягає у свідомості того, що підтримка та опора, яких шукаємо у собі подібних, є важливими та потрібними (бо не добре людині бути самій), але вони не є постійними і кінцевими. Люди для нас можуть бути тільки супутниками, але не ціллю нашої земної подорожі. Тільки Бог може бути всім нашим: і дорогою, і супутником, і ціллю подорожі. Тільки Він є постійною опорою кожному, хто покладає на Нього свою надію. Інші – друзі, колеги, дорогі нам люди – деколи незамінимі в нашому житті, але тільки Він – Господь, наша пристань і наш світ.

Християнство не є збіркою законів і звичаїв, зібранням теорій і програм. У центрі християнської науки стоїть особа Ісуса з Назарета, Який є Христос, що означає Помазаник Божий, Месія, в Якому є можливість зустрітися з Богом. Він є дорогою до Бога, а тому є Спасителем і може бути опорою кожному життю у кожній хвилині при кожній нагоді. Потрібно тільки з Ним зустрітися, і той, хто зустрінеться, зможе досвідчити те, про що говорив пророк: Він – це мир!

Святкування Різдва є шуканням зустрічі з Ісусом – Новонародженим, Який знову бажає народитися в кожному з нас. Усе інше від того свята та навколо нього не є таким важливим, цінним, часто зайвим та не потрібним. На жаль, сьогодні святкування Різдва стає святкуванням без Ісуса. А після такого святкування залишається пустота в серці та втрачається сенс життя.

Молитва

Діво Маріє, Ти, яка принесла у світ Ісуса і не перестаєш дарувати Його світові та кожному з нас, випроси нам ласки відкритого серця, котре зможе Його прийняти, щоб наші доми, наші сім’ї і серця стали вифлеємською печерою, в якій і сьогодні зможе народитися Ісус. Дякую Тобі, Діво-Мати, за Твою наполегливість і терпеливість у любові до нас, за Твоє бажання, щоб і ми самі стали благословенням для інших. Випроси нам, щоб ми відкрили, як через Ісуса Господь дарував нам свою любов, своє життя, світло правди, прощення гріхів та правдивий мир. Випроси нам відваги, щоб ми могли віддати себе у Божі руки, виконати Божу волю в нашому житті. Бажаємо наслідувати Твій приклад довір’я до Бога, щоб могти день у день ставати більш подібними до Бога та Божими. Амінь.

 

о. Любо Куртович, ЧБМ

Взято з газети "Світло Марії"


 


Повернутися назад