Головна > УГКЦ > Літургійні читання на 1 січня (УГКЦ)

Літургійні читання на 1 січня (УГКЦ)


1-01-2018, 11:07.

Греко-католицький календар:
Муч. Боніфатія

Апостол
2 Тим. 2, 1-10.

1. Ти ж, мій сину, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. 2. А що ти чув від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні інших теж навчити. 3. Отож, перенось труди й ти, як добрий воїн Христа Ісуса. 4. Ніхто, бувши воїном, не втручається у справи життя цього, якщо хоче догодити тому, хто його найняв на службу. 5. І коли хтось бореться, то не отримує вінка, якщо не бореться законно. 6. Рільникові, що працює, належиться першому користатися з плодів. 7. Збагни, що я говорю, а Господь дасть тобі розуміння у всьому. 8. Пам’ятай про Ісуса Христа, що воскрес із мертвих, з роду Давида, згідно з моєю Євангелією, 9. за яку я страждаю аж до кайданів, немов злочинець. Та слова Божого зв’язати не можливо. 10. Тому я все терплю ради вибраних, щоб і вони осягли спасіння, що в Христі Ісусі, з вічною славою.

Євангеліє
Лк. 12, 2-12.

2. Нічого бо нема захованого, що б не відкрилося, і скритого, що б не виявилось. 3. Ось чому те, що ви потемки сказали, почується при світлі; і те, що на вухо ви говорили десь по сховках, оголоситься на крівлях. 4. Кажу вам, моїм друзям: Не бійтесь тих, що убивають тіло, а потім більш нічого заподіяти не можуть. 5. Я покажу вам, кого треба боятись: бійтеся того, що, вбивши, має владу вкинути в пекло. Так, кажу вам: Того бійтесь. 6. Хіба п’ять горобців не продаються за два шаги? А ні один з них не забутий у Бога. 7. Ба навіть і волосся на голові у вас усе пораховане. Не бійтесь: ви вартісніші за багатьох горобців! 8. Кажу вам: Кожен, хто визнає мене перед людьми, і Син Чоловічий визнає такого перед ангелами Божими. 9. Хто ж мене відречеться перед людьми, того і я відречуся перед ангелами Божими. 10. І всякому, хто скаже слово проти Сина Чоловічого, воно проститься йому; а тому, хто хулитиме Святого Духа, не проститься. 11. Коли вас приведуть у синагоги, до урядів та до влади, не клопочіться тим, як або що вам відповісти, або що казати, 12. бо Дух Святий навчить вас тієї години, що треба говорити.”


Повернутися назад