Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»Свідчення»У Меджуґор’ї ми відчули єдність Божих дітей… (Ґуніта, Латвія)

У Меджуґор’ї ми відчули єдність Божих дітей… (Ґуніта, Латвія)

  • 09 лютого 2016, 20:17

 

У Меджуґор’ї ми відчули єдність Божих дітей… (Ґуніта, Латвія)Мене звуть Ґуніта, я парафіянка євангелічно-лютеранської церкви Мартіна Лютера, соціальний працівник у справах сім’ї та дітей. У мене турботливий чоловік і троє чудовий дітей (18, 15 і 7 років).

Мій шлях із Христом почався давно, вже більше 25-ти років тому… Я отримала вищу теологічну освіту, а також – у сфері соціальної роботи. Я завжди жадала глибших відносин із Богом та дружби з Ним, проте істотні зміни в цьому плані почала відчувати тільки після того, коли вперше побувала в Меджуґор’ї в 2013 році.

Відвідини Матінки Божої наприкінці 2015-го року стало найпрекраснішою подією в моєму житті: це було живе свідчення того, як Бог веде, піклується і тужить особисто за мною.

У Меджуґор’ї я всім своїм єством відчула, як сильно Бог любить мене, з якою смиренністю і ніжністю. І це усвідомлення запалило в мені бажання робити все від мене залежне, щоб бути якомога ближче до свого Любого. Слова, які наводить Христос у притчі про дорогоцінну перлину, набули для мене особливої ясності. А послання Богородиці перестали для мене бути просто красиво сформульованими словами про любов… Вони проросли з прекрасної пахучої квітки, і кожній думці, сказаній у них, я хотіла слідувати своїм «так». Послання стали листами любові, адресованими  мені, Святе Письмо – більш живим і промовистим для мене. Так вийшло, що я стала організатором і керівником цього паломництва.

У Меджуґор’ї ми відчули єдність Божих дітей… (Ґуніта, Латвія)Ведучи групу паломників, я багато разів стикалася з різними труднощами і ситуаціями, в яких не знаєш, як вчинити далі (особливо через відсутність подібного досвіду). Наприклад, брак фінансів, питання проживання, відпочинок та інші фізичні потреби. Але щоразу все вирішувалося саме в той момент, коли це було необхідне. Причому це рішення завжди було кращим у порівнянні з тим, що я могла б придумати, покладаючись на власний розум і стратегію. Боже Провидіння діяло з дивовижною точністю і забезпечило нам кошти, котрих не вистачало. Щоразу, коли я молилася і довіряла Матінці Божій свої страхи, незнання, потреби групи паломників, відповідь і рішення надходили відразу, в потрібний момент. Таким чином, я засвоювала зовсім іншу логіку: не логіку людського бізнесу, в якій понабудовано безліч конструкцій (планування, альтернативні рішення), а логіку повної Довіри. Я хочу і надалі продовжувати вчитися цієї таємниці Божого Провидіння.

Також я не перестаю дивуватися тому, скільки людей поспішало мені на допомогу у підготовці та здійсненні цього паломництва: священики і колеги по роботі, друзі як у Латвії, так і за кордоном. Це паломництво я сприймала як особливий привілей, бачачи ясну мету, простоту, щиру зацікавленість і смиренне служіння людей, які мені допомагали.

Мені як керівнику групи було важливо бачити, як міняються лиця людей до і після паломництва. У нашій невеликій групі були зібрані люди різних конфесій. Це були люди, яких у цілому я відчувала, як свою душу: таких різних щодо конфесії, але таких подібних у ніжному ставленні серця до Бога.  Нам Бог подарував великий подарунок: двох пастирів – римо-католицького і лютеранського!

У Меджуґор’ї ми відчули єдність Божих дітей… (Ґуніта, Латвія)Чи не чудово, що такій маленькій жменьці паломників був дарований такий подарунок – католицький священик і лютеранський пастор?! Мені завжди було боляче бачити розділеність Церкви і переконаність конфесій у своїй правоті. Тут, у Меджуґор’ї, ми відчули єдність Божих дітей, єдність дітей однієї Матері. Цього я прагну понад усе і бажаю всій нашій Святій Церкві.

Кожного ранку ми мали можливість брати участь у Святій Літургії латиською мовою. Вся програма паломництва була з турботою укладена і добре організована… Також була можливість приступити до Святої Сповіді. Я відчула величезну силу цього Таїнства. Дякую Богу за це все.

Згадуючи відлуння прекрасних душевних пригод паломництва, відчуваю, як на моєму обличчі з’являється усмішка.

Нехай Господь Ісус і Богородиця допоможуть кожному з нас іти  цим шляхом єднання та довіри.

«Ось Я стою під дверима і стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною» (Одкр. 3:20).

Переглядів 3 475
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 1992., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю до молитви, щоб через молитву ви ще більше наблизилися до Бога. Я з вами й хочу вас усіх повести дорогою спасіння, яку вам дає Ісус. Із кожним днем Я до вас ближче й ближче, незважаючи на те, що ви не усвідомлюєте цього та не хочете визнати, що молитвою ви мало пов’язані зі Мною. Коли для вас настануть випробування та проблеми, тоді кажете: «Боже! Мамо! Де Ви?» А Я лише чекаю на вас, щоб Мені сказали своєТАК, щоб Я принесла його Ісусові, щоб Він обдарував вас своєю благодаттю. Тому прийміть ще раз Мій заклик і почніть знову молитися, доки молитва не стане для вас радістю. А тоді ви відкриєте, що Бог є Всемогутній у вашому щоденному житті. Я з вами й чекаю на вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)