Головна > Свідчення > Младіфест. Ще одна душа, навернута Марією

Младіфест. Ще одна душа, навернута Марією


11-07-2014, 11:40.
Младіфест. Ще одна душа, навернута Марією3 серпня в Меджугор’ї трапилась чудова подія. Після статті, опублікованої в інтернеті, про неї поширилося багато чуток, тому я хотів зробити серйозне розслідування, перш ніж про це писати. Отже, нижче я викладаю факти, які отримав від сім’ї Домініка.

Домінік Юрош, 16-річний юнак зі Словаччини.. Цього літа Домінік прибув на Всесвітній Фестиваль Молоді в Меджуґор’ї разом з іншими молодими людьми з його місцевості. Він народився в католицькій сім'ї в селі Гран, що в Словаччині. Перед поїздкою він пережив період внутрішньої боротьби, в основному стосовно віри. Він вже не хотів прислуговувати на Святій Літургії, як міністрант, і відмовлявся молитися зі своїми батьками.

Хоча група молоді, з якою на Младіфест приїхав Домінік, зареєструвалася на паломництво, їм насправді не був цікавим сам фестиваль чи навіть Бог. Вони поводилися більше, як туристи на відпочинку.

3 серпня в Меджугор’ї була страшенна спека. І ця група молоді вирішила скупатися у водоспадах Кравіца разом зі своїм керівником Янко, і не брати участі у програмі фестивалю. Домінік скочив у крижану воду і пірнув на 2.5-3метри. Йому кілька разів вдавалося дістатися до поверхні, але ніхто не помітив, що він тоне. Люди думали, що він блазнює. Через десять хвилин Янко почав нервуватись, тому-що він його більше не бачив! І він поплив до місця, де востаннє бачив хлопця.

Янкові разом з декількома людьми вдалося витягли Домініка з води. Але його серце зупинилося. Потрібно було 15-20хв, щоб змусити його серце битися , але по дорозі в лікарню міста Мостар його серце зупинилося знову. Його легені не працювали. У лікарні Домінік впав у кому, і його життєвоважливі функції підтримувалися медичним обладнанням.

На наступний день в Мостар приїхали його батьки зі Словаччини. Дізнавшись про те, що трапилося,фестивальна молодь почала палко молитися за нього, і цей чудовий ланцюжок любові тривав день і ніч! Навіть Домінікових друзів з автобуса раптом огорнув страх Божий і вони теж почали молитися. Кожен пішов до сповіді, і вони були присутні на Святій Літургії з великим благочестям.

5 серпня, оточений своєю сім’єю, Домінік несподівано показав ознаки свідомості. Будучи без свідомості, він, траплялось, стискав мамину руку чи просльозився. Юнак прокинувся 7 серпня і його органи відродилися. Його першою реакцією був плач. Він благав батьків пробачити йому. Домінік схопив мамину руку і попросив її молитися разом з ним, молитися багато. Він хотів висповідатися, тому вони відразу запросили священика. Потім Домініка перевели в лікарню в Словаччині, де згодом він почав ходити і говорити вільно. Через чотири тижні хлопець повернувся до навчання. Його лікар в Словаччині сказав, що зцілення Домініка є шокуючим, враховуючи те, що він пережив.

Домінік розповідає деякі цікаві деталі зі свго досвідчення. Наприклад, хоча він і був непритомний, коли його витягли з води, але він побачив батьків у Словаччині, які сиділи перед телевізором, і він знав, що вони роблять і куди вони їдуть. 8 серпня, за словами присутніх і його власними словами, він став надчутливий, відчував інтенсивну внутрішню боротьбу, і мав незвичайне сприйняття.

За словами Домініка, в той час, коли він був між життям і смертю, він відчував присутність "темних сил" у лікарні, деякі були біля дверей, а інші спричиняли спустошення у кімнаті, звинувачуючи його. Ці істоти постійно намагалися перешкодити тому, щоб його мати молилася біля його ліжка. Обличчя Домініка засяяло, коли він відчув присутність особи, повної світла, миру і радості, яка, як він вважає, була Божою Матір’ю. Коли хтось увійшов до кімнати з водою, він знав, що це свята вода і подумав: "О, священна вода! Це допоможе мені!" Він сказав, що відчував як молитви своєї сім'ї приносили йому мир, позитив, велику користь і, що вони були повні життям.

Домінік мав змогу побачити чистилище. Там він бачив страждання двох молодих людей із сусіднього міста. Він бачив, що вони спалили машину, а потім померли в результаті нещасного випадку. Хлопець побачив ангелів, чудових істот в білих шатах, з красивими обличчями. Він сказав, що бачив Ісуса віч-на-віч і сказав, що Ісус має найгарніші очі. Коли його сім'я молилася Вервицю Божого Милосердя біля його ліжка, він запитав їх: "Чи відчуваєте цей чудовий аромат?" "Який аромат?" Запитала його мати. Він відповів: "Кров Ісуса Христа! Вона має чудовий аромат!"

Є багато подробиць цієї історії, що не підходитимуть сюди, однак, важливо зазначити, що мати Домініка присвятила його Богородиці при його зачатті.

Домінік часто повторював, що ми повинні любити один одного і прощати один одному, що любов є найважливішою річчю в житті. Він наполегливо просив членів своєї сім'ї, ставитися один до одного з набагато більшою любов'ю, навіть у найменших дрібницях, завжди прощати і не мати ворогів. За такий короткий, але солодкий смак неба, Домінік пожалкував, що медична бригада врятувала йому життя!

Ми знаємо, що, як правило, через кілька хвилин, проведених під водою, мозок пошкоджується через брак кисню. Але у випадку з Домініком тільки Бог знає, чи є це з медичної точки диво. Це не має великого значення! Прекрасним в цьому випадку є те, що сталося, коли 40 тисяч молоді фестивалю молилися в Меджугор’ї. Через цього підлітка , який пройшов через кризу,Господь спонукав всіх його друзів стати на коліна (присутніх у Меджугор’ї і у Словаччині), піти на сповідь і навернути свої серця до Бога. Крім того, для деяких із цих дітей, які поклали земні речі як першу необхідність в своєму житті, і які думали, що зможуть це зробити без Бога, досвід Домініка показав інший світ, інші цінності, і нагадав їм про найбільш важливу заповідь Ісуса: " Любіть один одного, як Я полюбив вас!

Домінік не все пам'ятає, але вплив благодаті цілком очевидний в його житті. Він перетворився на молоду людину, яка заразглибоко молиться, яка живе своєю привтрасною вірою, і яка щасливо об'єднує своїх батьків та сім'ю у молитві. Він схиляється перед Хрестом Ісуса і Богоматір’ю. Всі його рідні вдячні за те, що милість Божа зробила для нього. Тепер його дід, колишній завзятий противник Меджугор’я, хоче в майбутньому приїхати сюди. Магніфікат!
Повернутися назад