Я з вами

  • 01 липня 2017, 14:36

Я з вамиЦариця Неба дякує нам за витривалість і знову закликає нас до молитви. Стільки разів ми чули: «Відкрийтесь глибокій молитві!» Наша молитва може бути різною - і поверхневою, і глибокою. Отець Славко каже, що може бути навіть і безбожною, тобто без Бога, тільки інформуванням Бога про те, чого ми потребуємо. Вона може бути виголошенням безлічі слів без справжньої зустрічі з Богом. Так, як нам говорить про це Марія: «Ви збираєтеся навколо Мене, шукаєте свій шлях, шукаєте, шукаєте істину, але забуваєте про найголовніше: щиро молитися. Ваші вуста промовляють безліч слів, а ваш дух нічого не відчуває. Блукаючи в темряві, ви й самого Бога уявляєте по-своєму, а не таким, яким Він насправді є у Своїй любові. Дорогі діти, справжня молитва виходить із глибини вашого серця, із вашого страждання, із вашої радості, із вашого прохання про відпущення гріхів. Це шлях пізнання справжнього Бога, а значить, і самого себе, бо кожен створений за Його подобою».

На початку кожної молитви просто покличмо Марію: «Маріє, допоможи мені молитися серцем». Уже саме бажання «Хочу молитися серцем» є молитвою серця, бо щире.

Молитва серцем - це стосунки, розмова з Богом. Це те, чого прагне кожне людське серце, це благодать, шлях, дар і переміна. Глибока молитва серцем - це як довірчі стосунки з найкращим другом: чим більше вони разом, тим більше пізнають один одного й довіряють. Вона з'єднує нас із Господом і ставить перед Божим престолом. Молитва перемінює нас, освячує. У ній ми можемо в молитві серцем скуштувати те, що пережили апостоли на горі Таворі: «Господи, добре нам тут бути!».

Марія каже: «Молитва серцем - це милість, дана тим, хто молиться більше, а молитися більше - це наше особисте рішення. Це як у житті, коли ми хочемо щось робити краще, то повинні вправлятися в цьому. Наприклад, чим більше і довше ми водимо машину, тим кращими водіями стаємо. Якщо виконуємо якусь роботу частіше, то будемо робити її все більш досконало. Так і в молитві: якщо ми молимося більше, стараючись робити це щиро, то будемо молитися глибше.

Ми часто чуємо в Маріїних посланнях: «Моліться доти, доки не відчуєте радості; моліться доти, доки ваше життя не стане молитвою; моліться доти, доки не відчуєте Божої любові до кожного з вас». І в ці дні Богородиця знову закликає нас: «Моліться, допоки ваше серце не співатиме з вдячністю Богові-Творцеві, Котрий вам дав життя».

Про те, що це можливо, свідчить одна дівчина, яка кілька днів тому приїхала в Меджуґор'є на зустріч людей з особливими потребами. З самого дитинства вона на інвалідному візку, і ось що вона говорить: «Усе життя я чула від найближчих, що моє життя нічого не вартує, що я є тягарем. Я пережила багато важких хвилин - і насильство, і нерідко відкинення. Але в присутності Марії в Меджуґор'ї я відчула Божу Любов. В один із днів хлопці зі спільноти «Ченаколо» віднесли мене на носилках на гору Подбрдо. Молячись на місці явлінь Діви Марії, я відчула, ніби Небесна Мама взяла мене у Свої обійми й колише на руках. Я відчула, що є любленою, що моє життя - це дорогоцінний дар. Моя душа почала співати Богові пісню подяки за все, що Він мені дав». З благоговінням спостерігала я і за її супроводжуючою, яка з такою ніжністю дбала про свою підопічну. Перед від'їздом із Меджуґор'я вона розповіла трохи про себе. Її життя теж не є легким: без батьків, з різними переживаннями. Але на її обличчі завжди посмішка і бажання служити ближньому. Вона каже: «Рано-вранці я прокинулася і написала вірш». Вона каже: «У мене ніколи не було відваги співати вголос, тільки в душі, а сьогодні, на прощання, я хочу заспівати для вас уголос».

 

Ти не повинен бути ідеальним,

Не повинен бути святим,

Прийди таким, яким ти є,

і залишся зі Мною.

Це бажання Твого Отця.

Віддай Йому свою слабкість -

І Він зробить тебе сильним.

Якщо ти з Ним, все для тебе можливо!

Тисячі паломників приїжджають до Матері в Меджуґор'є зі своїми проханнями, сльозами, питаннями, ранами. Вона тут, щоб нам допомогти. Вона всюди, потрібно тільки покликати Її. «Як Матір, прошу вас: відкрийте мені своє серце, вручіте мені себе і нічого не бійтеся. Я буду з вами і допоможу вам поставити Ісуса на перше місце. Як Матір, турботливо пильную за кожним вашим кроком; закликаю вас повністю віддатися Богові. Усе, що ви робите і все, що маєте, віддайте Богу, щоб Він царював у вашому житті як Цар над усім, що ви маєте. Так Бог через мене може вести вас до глибин духовного життя. Не бійтеся, бо я з вами навіть тоді, коли ви думаєте, що виходу немає, і запанував сатана. Я приношу вам мир. Я - ваша Мати і Цариця миру».

 

Молитва:

Небесний Отче, дякуємо Тобі за цей незвичайний задум - повернення людства до Тебе через Марію. Ти знаєш, що ми потребуємо Матері, щоб Вона терпляче знову і знову нагадувала нам, що молитва - це серце віри і шлях із Тобою, надія на вічне життя. Маріє, допоможи нам цілком віддати себе в Божі руки і пережити те ж, що й Ти, коли Твоя душа з радістю співала: «Величає душа моя Господа!» Учи нас молитися серцем. Амінь.

Терезія Ґажіова

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 4 263
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2001., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Це є час благодаті. Тому, моліться, моліться, моліться, поки не зрозумієте Божої любові до кожного з вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)