Моліться за мир

  • 25 лютого 2017, 14:51

Моліться за мирДобре відоме одне з перших послань Богородиці, в якому Вона закликала: «Мир, мир, мир нехай буде між людиною і Богом та між людьми». Це послання, дане в перші дні Її явлінь, відгукується досі. Материнські заклики анітрохи не втратили своєї актуальності та важливості.

Усі війни починаються в людському серці. Те, що знаходиться в нашому серці, ми неминуче будемо поширювати навколо себе, чи то словами, чи то вчинками. Тому важливо дійти до миру в серці, до якого невпинно закликає нас Богородиця. І тому настільки сильно Вона бажає привести нас до джерела миру, яким є Її Син Ісус, наш Спаситель.

Тому дуже важливо бути друзями з Ісусом. А коли ми з Ним у дружніх відносинах, ніхто і ніщо не може загрожувати нам або знищити нас. Бути разом з Ісусом означає бути в безпеці. У Псалмах сказано, що Бог – притулок, твердиня, порятунок, стіна непорушна. Ніщо не відбувається без Бога. Він керує кожним рухом історії, все знаходиться в Його руках. «Коли Бог за нас, то хто проти нас?», – пише апостол Павло (Рим. 8, 31). Нікого немає сильнішого за Нього. «Хто як Бог?» – вигукнув архангел Михаїл. Бог суверенно володіє всіма подіями. І це є причиною миру в нас. Немає нічого важливішого, ніж бути другом Бога. Тоді ніхто не може тобі зашкодити. «Бо я певний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні князівства, ні сили, ні теперішнє, ні майбутнє, ні висота, ні глибина, ані інше якесь створіння не зможе відлучити нас від Божої любови, що в Христі Ісусі, Господі нашім»(Рим. 8, 38-39).

Моліться за мирБог – це нескінченна доброта і любов. Іншим Він бути не може. Зло – це нестача добра і руйнування добра. Якщо ми з Богом, нам може бути тільки добре. З Богом немає поразки, страху і занепокоєння. І в моменти, коли нам здається, що все руйнується, Бог діє, і все неодмінно буде добре.

«Сатана сильний і хоче вас усіх обернути проти Бога…», – каже нам Богородиця в цьому посланні, так само, як і в багатьох інших. Сатана сильний і обіцяє несправжній блиск, як і будь-який гріх. Однак і навколо нас, і в нас – сатана і зло слабкі. Гріх, злобу, перешкоди сатани не слід сприймати всерйоз. Ненависть приречена на загибель. Непрощення – це тьма, осуд – поразка, розплата злом за зло – це введення наївних людей в оману, ненависть – це відповідь на зло, вона недостойна людини. Лихословити, дозволяти схиляти себе до гніву та помсти означає ставати на бік сатани – того, хто програв і з яким програємо й ми, якщо оберемо його. У сатани і його діл немає майбутнього. Тільки Бог має майбутнє. І в людей, які на Його боці. Ворог досягає успіху, коли схиляє тебе до того, щоб ти почав робити зло. Не має зброї, яка здатна перемогти ворога, крім любові. «Любіть ворогів ваших, добро чиніте тим, які вас ненавидять, благословляйте тих, які вас проклинають, моліться за тих, що вас зневажають» (Лк 6, 27-28).

Це шлях Євангелія, на який закликає нас протягом усіх цих років Богородиця.


МОЛИТВА

Пресвята Діво Маріє, Царице миру, Ти, що приходиш до нас, повна Божої благодаті і миру, якими обдарував Тебе Небесний Отець. Твоє Серце було відкрите для Божого слова, на яке Ти з готовністю промовила Своїм «Так, нехай зі мною станеться по Твоєму слову». З того моменту Ти йшла шляхом віри та відданості Божій волі і стала Матір’ю кожній людині. Випроси нам благодаті стати справжніми Твоїми дітьми, які слідують Твоїм шляхом, щоб і ми також зуміли прийти до джерела життя. Поверни нас з усіх хибних шляхів, які пропонує нам світ зі своїми спокусами. Пресвята Діво Маріє, ми хочемо віддати Тобі свої серця і руки, щоб Ти вела нас тісними шляхами, щоб ми пережили мир, радість і повноту життя, які Ти приносиш нам і до яких ведеш нас. Амінь.

Переглядів 3 845
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 2016., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні приношу вам свою любов. Бог дозволив мені любити вас і з любові закликати до навернення. Ви, дітоньки, вбогі в любові й ще не зрозуміли, що Мій Син Ісус із любові дав своє життя, щоб вас спасти й дати вам життя вічне. Тому моліться, дітоньки, моліться, щоб у молитві зрозуміти Божу любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)