Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Повідомлення про мир. Меджуґор’є

Повідомлення про мир. Меджуґор’є

  • 20 серпня 2016, 16:19

Повідомлення про мир. Меджуґор’єУ Меджуґор’є  молитовна група «Молодь Марії» з Лівану організувала міжконфесійну зустріч, яка тривала один тиждень. Представники сунітського, шиїт, маронітів, католицької та православної релігії з Лівану, ділилися своїм досвідом щодо покращення міжконфесійного життя, так як усі зібралися біля Діви Марії, Цариці Миру у Меджуґор’є. Вони вибрали це місце тому, що тут були паломники з усього світу. У четвер, 11 серпня, написали послання миру і примирення та зробили спільне фото разом.

 

У цій зустрічі також прийняли участь представники сунітського шейха Наджиб EIDR, представники шиїту та організатори релігійної групи Мері, «Цариця Миру», адвокат Хусейн Джабер, представник православної релігії отець Ібрагім Саад, представник Римсько-Католицької Церкви Фра Адіб Zakhour і представник маронітів Отець Юсеф Botrous. Рита Chaheen, представниця Міністерства закордонних справ з Лівану, також взяла участь у ній. Жан Naccouzi, організатор зустрічі підкреслив аналогічну історію міжнаціонального і міжконфесійного конфлікту в Лівані та Боснії і Герцеговині. Він згадав про це тому, бо вважає, що Діва Марія відіграла ключову роль в припиненні конфлікту у Лівані, а також відіграє важливу роль в запобіганні конфліктів у Боснії та Герцеговині.

 

Отець Iko Skoko, настоятель Францисканського Монастиря у Мостарі, О.Марінко Шакота – парох парафії Меджуґор’є, Даніло Павловіч – ігумен Православного Монастиря в Zitomislici, а також Imam – голова мусульманської спільноти Мустару  теж були там присутні.

 

Отець Iko Skoko разом з іншими представниками місцевих релігійних громад Боснії і Герцеговини підкреслили важливість цієї зустрічі.

 

Шейх EIDR говорив про важливість Марії в ісламі, сказавши, що Вона, як описано, є єдиною жінкою, яка заслуговує на довіру. Коран говорить, що вона була обрана вище всіх інших жінок світу. Якщо християни і мусульмани зможуть прийти до згоди, що Діва Марія є символом чистоти, невинності і справедливості, що Вона важлива для обох релігій, то цього має бути достатньо для усіх нас, щоб жити разом у мирі і справедливості.

 

Хусейн Jaber сказав: «Ми ліванці потребуємо миру, до якого запрошує нас Марія. Бог зробив Її приклад добра і благодаті для обох релігій, і саме тому її Любов об'єднує мусульман і християн».

 

Отець Юзеф Botrous під час свого візиту до Лівану 7 вересня 1989 року процитував слова Папи Іоанна Павла II : «Ліван є більше, ніж держава. Ліван є  посланням свободи і прикладом плюралізму у Східному та Західному світі».

Всі, хто зібралися тут відправили ПОСЛАННЯ МИРУ не лише для  ліванської спільноти , але й  в урядові установи усім мешканцям світу , особливо тим, хто живе в страху тероризму і релігійної дискримінації. Релігія не несе відповідальності за вчинення терористичних актів, які здійснюються камікадзе та відсутність знань, що дає невірне уявлення того, що кожен мусульманин є негативно налаштований проти християн. Це не так. І звичайно, незважаючи на усе це, є можливим жити разом. За умови, що житимемо керуючись принципами, викладеними вище, і ніколи більше не дозволятимемо обставинам ненависті нас відокремлювати. Ця зустріч завершилася молитвою всіх учасників. (Фото)

Переглядів 3 634
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2004., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас і сьогодні бути любов’ю там, де є ненависть, і поживою там, де голод. Відкрийте, дітоньки, свої серця, і нехай ваші руки будуть простягнуті й щедрі, щоб кожне створіння через вас дякувало Богові-Творцеві. Дітоньки, моліться й відкрийте серце Божій любові, та ви не можете, якщо не молитеся. Тому моліться, моліться, моліться. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)