Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 27 червня 2020, 22:11

Римо-католицький календар

Субота ХІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Пл Єр 2, 2. 10-14. 18-19

Читання з Книги Плач Єремії.

Зруйнував Господь, не пощадив, усі Якова оселі. Він зруйнував у своїм обуренні твердині дочки Юди, повалив їх на землю; царство з його князями збезчестив. 
    Сидять на землі мовчки старі дочки Сіону; посипали собі голови порохом, оперезалися вереттям. Схилили голови додолу дівчата єрусалимські. 
    Очі мої змарніли від сліз, нутро кипить у мене, жовч моя виливається на землю з-за погибелі дочки народу мого, бо діти й немовлята мліють по майданах міських. 
    Просять у матерів своїх: «Хліба! Пити!» І умлівають, мов поранені, по майданах міських і виливають свої душі у материнське лоно. Якого свідка маю тобі дати? До чого мені тебе уподобити, дочко єрусалимська? 
    З чим тебе порівняти, щоб тебе потішити, дівице-дочко сіонська? Рана-бо твоя велика, немов море; хто тебе вилікувати може? 
    Пророки твої бачили для тебе видіння пусті й оманливі; не розкривали твого беззаконства, щоб відвернути від тебе неволю; вони для тебе віщували пророцтва пусті та облудні. 
    До Господа взивай зо свого серця, дівице – дочко Сіону! Лий потоком сльози днями й ночами! Не давай собі впину, очей твоїх зіницям не давай спокою! 
    Вставай, голоси уночі з початком кожної сторожі. Вилий водою твоє серце перед лицем Господнім. Здійми до нього твої руки за життя твоїх діток, що мліють з голоду на рогах усіх вулиць.

  Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 74(73), 1-2. 3-4. 5-7. 20-21 (П.: пор. 19б)

Про долю бідних не забудь, о Боже.

Чому відкинув, Боже, нас навіки, *
палає гнів Твій на овець Твоєї пастви?
Згадай Твою громаду, яку Ти придбав Собі віддавна,+
щоб була коліном, яке відкупив Собі в посілість, *
гору Сіон, на котрій Ти осівся.

Зійди Твоїми стопами на руїни відвічні: *
усе в святині зруйнував ворог.
Зарикали противники Твої посеред Твоїх зборів, *
поставили там власні стяги як знамено перемоги.
 
Неначе той, що в гущавині сокирою махає,+
вони сокирою й молотом на заставки *
їхні двері забивають.
Твоє святилище вони вогнем пустили, *
з землею осквернили житло імени Твого.

Поглянь на Твій союз, *
бо темні закутки землі стали кублом, повним насильства.
Нехай пригноблений не повернеться стидом покритий, *
нехай нужденний та вбогий хвалять Твоє ім’я.

Спів перед Євангелієм
Мт 8, 17

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ісус узяв наші недуги
і поніс наші хвороби.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 8, 5-17

+ Слова Євангелія від святого Матея.

    Коли Ісус увійшов у Капернаум, приступив до Нього сотник, благаючи Його словами: «Господи, слуга мій лежить дома розслаблений і мучиться тяжко». Ісус каже до нього: «Я прийду й оздоровлю його». 
    Тоді сотник у відповідь мовив: «Господи, я недостойний, щоб Ти ввійшов під мою покрівлю, але скажи лише слово і слуга мій видужає. Бо і я теж підвладний чоловік, маю вояків під собою, і кажу цьому: „Іди”, – і йде, а тому: „Ходи”, – і приходить; і слузі моєму: „Зроби це”, – і він робить». 
    Почувши це Ісус, здивувався і сказав тим, що за Ним ішли: «Істинно кажу вам: Ні в кого в Ізраїлі Я не знайшов такої віри. Кажу вам, що багато прийде зо сходу й заходу, і засядуть з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небеснім, а сини царства будуть викинуті геть у темряву кромішню, де буде плач і скрегіт зубів». І сказав Ісус сотникові: «Йди, хай тобі станеться за твоєю вірою!» І видужав слуга тієї ж години.
    А як Ісус прийшов до Петра в хату, то побачив його тещу, що лежала в гарячці. Він доторкнувсь до її руки, і полишила її гарячка; а вона встала й услугувала Йому. 
    І як настав вечір, принесли до Нього багато біснуватих, і Він словом вигнав духів і зцілив усіх недужих, щоб збулося сказане пророком Ісаєю: «Він узяв наші недуги й поніс наші хвороби».

   Слово Господнє. 

Переглядів 1 411
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2016., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас повернутися до молитви. У цей благодатний час Бог дозволив Мені вести вас до святості й простоти життя, щоб у малих речах ви відкрили Бога-Творця, щоб ви закохалися в Нього та щоб ваше життя було подякою Всевишньому за все, що Він вам дає. Нехай, дітоньки, ваше життя буде в любові даром для інших, і Бог благословить вас, а ви свідчіть безкорисливо – з любові до Бога. Я з вами й заступаюся перед Своїм Сином за всіх вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)