Час благодаті

  • 05 листопада 2016, 11:37

8 грудня 2015 року, в часі свята Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, відбулося урочисте відкриття позачергового Святого року Милосердя. «Цей позачерговий Рік Милосердя – дар благодаті. Пройти через Двері – значить відкрити глибину Милосердя Отця, Який приймає всіх і кожному йде назустріч», – сказав Папа Франциск у проповіді на урочистій Святій Месі.

В історії Церкви Святий рік святкується у двох випадках: 1) звичайний (регулярний), пов’язаний із круглою датою від дня народження Христа; в історії їх було вже 26; 2) позачерговий (надзвичайний), відкритий з іншого приводу; таких було вже 90.

Кожен Святий рік милосердя – це особливий час благодаті, навернення, прощення гріхів, обнови у вірі. У центрі кожного Святого року завжди є милосердя.

Відкриваючи цей позачерговий Ювілей милосердя, Папа Франциск сказав: «…Святий Надзвичайний рік, отже, проголошений для того, аби ми щодня жили милосердям, яким Отець віддавна нас покриває. Уцей Ювілей даймо Богові здивувати нас. Він ніколи не перестає відчиняти двері свого серця, аби повторювати, що любить нас і хоче ділити з нами своє життя.

Цього Ювілейного року нехай Церква стане відлунням Божого Слова, що лунає сильно й переконливо як слово і як жест прощення, підтримки, допомоги та любові. Нехай вона ніколи не втомиться пропонувати милосердя і нехай завжди буде терпелива у зміцнюванні та прощенні. Нехай Церква стане голосом кожного чоловіка й кожної жінки, нехай повторює з упованням і безупинно: «Згадай про своє милосердя, Господи, і про Твою милість, бо вона споконвіку» (Пс. 25,6). (Лик Милосердя, 25).

Час благодатіСвятий рік Милосердя продовжиться до 20 листопада 2016 року. У 33-ю неділю – 13 листопада – зачиняться Святі Ворота в єпархіальних соборах по всьому світі й у базиліках Рима. У неділю, 20 листопада, на свято Христа Царя Всесвіту, будуть зачинені Святі Ворота у Ватиканській базиліці св. Петра і відбудеться Меса закриття Святого року Милосердя.

 

Пройти через Двері – значить відкрити глибину Милосердя Отця, Який приймає всіх і кожному йде назустріч»

 

«Цього дня, зачиняючи Святі двері, скеруємо свої думки із вдячністю до Пресвятої Тройці за те, що вділила нам цей спільний час благодаті. Ввіримо Христу Господу життя Церкви, усього людства й величезного космосу, просячи вилити Його милосердя, як вранішню росу, аби стала плідною історія, яку ми маємо творити в найближчому майбутньому із залученням усіх. О,як же я прагну, аби майбутні роки були позначені милосердям так, щоб ми вийшли назустріч кожній людині, несучи доброту й ніжність Бога! На всіх- як віруючих, так і тих, хто далеко- нехай виллється бальзам милосердя, як знак Божого Царства, що вже присутнє посеред нас», – пише Святіший Отець у буллі «Лик Милосердя» (Лик Милосердя, 5).Час благодаті

Дорогі друзі! Скільки дарів Своєї любові приготував Милосердний Господь стражденному людству! Дякуємо Господеві за кожен день цього Святого року Милосердя та за всі благодаті, які Він бажає ще подарувати нам і всім тим, хто ще не пізнав Його любові та милосердя. Хай час цього Ювілею, що ще залишився, допоможе нам жити з відповідальністю й вдячністю за дар віри, кожного дня творячи діла милосердя й виростаючи в любові.

За матеріалами:

- Радіо Ватикана

- Газета Римо-Католицької Церкви Казахстану «Кредо. Вірую»

Переглядів 4 980
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я радію з вами й приношу вам Маленького Ісуса, щоб вас благословив. Закликаю вас, дорогі діти, щоб ваше життя було з’єднане з Ним. Ісус є Царем Миру, й тільки Він може дати вам мир, якого шукаєте. Я з вами й віддаю вас в особливий спосіб Ісусові тепер, у цей новий час, коли потрібно вирішити вибрати Його. Цей час є часом благодаті. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)